Alleen de allerbeste asperges mogen de naam Superior Queen en Queenies dragen

De Superior Queen en de Queenies zijn asperges van de absolute top. Ze hebben de allerhoogste kwaliteit, een strakke sortering en met een pure en authentieke smaak.

Jonge velden

Jonge producten zijn bijna altijd lekkerder. Dat geldt ook voor de asperge. Daarom komen de Superior Queens en Queenies van velden die jong en energiek zijn. Hierdoor zijn de asperges heerlijk mals. Het is ook mede de bodem van deze Limburgse velden die de smaak bepaalt. De zanderige bodem is licht genoeg voor de asperge om te groeien en voedzaam genoeg om stevig en extra smaakvol te kunnen zijn.

Queenies

De aller malste aspergetips zijn de Queenies. Ze zijn zelfs zo mals dat ze niet geschild hoeven te worden en rauw eetbaar zijn. Net als de Superior Queens worden alleen de allerbeste geselecteerd. Ze worden met de hand geoogst en vervolgens gebundeld in bosjes van 200 gram. Ze hebben een dikte van 8 – 12 mm en een lengte van 12 cm. Want alleen de beste asperges mogen deze koninklijke naam dragen.

Biologische witte asperges

De Superior Queen asperges worden volledig traditioneel en op duurzame wijze geteeld. Bij de teelt van de Superior Queens wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. De planten krijgen de tijd om te groeien in hun natuurlijke tempo. Dit bevordert ook nog eens de kwaliteit en smaak. Niet alleen super smaakvol, maar ook een asperge die de natuur in de hoogste mate respecteert en waardeert.

Queenies witte asperge tips

Artikelnummer 20191, bosje van 200 gram

Smaak: Knapperige en sappige jonge asperge scheuten. Verfrissend vers.

Bereidingswijze: Queenies zijn de aller malste aspergetips. Ze zijn zelfs zo mals dat ze niet geschild hoeven te worden en rauw eetbaar zijn.

Combineren met: Vul bijvoorbeeld een klein bloempotje met asperge mouse, dek af met zwart hartig kruimeldeeg en laat de tip er bovenuit steken.

Superior Queen asperges

Artikelnummer 20232, sortering 22 – 26 mm

Smaak: Biologische asperges. Super mals met een bijzonder lekkere smaak.

Bereidingswijze: Een absolute top asperge die op traditionele en duurzame wijze is geteeld.

Combineren met: Laat de asperge spreken in je gerecht. Bijvoorbeeld door ze op traditionele wijze te serveren.

Gelukkig is er bij Rungis sprake van constante aanvoer, want we hebben soms wel driehonderd koolrabi’s nodig. Niet alleen voor De Librije, ook voor bijvoorbeeld Bar Senang: ook daar is groente en fruit ruim vertegenwoordigd op het menu.

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.