Blood lime: rode limoen met finger lime allure

Blood lime is een kruising tussen de rode finger lime en een burmese lime welke in Australië wordt geteeld. Deze citrusvrucht is in de Nederlandse zomer verkrijgbaar, als het in Nederland zomer is, is het in Australië winter. De seizoenen zijn namelijk net omgekeerd.

Opvallende verschijning

De blood lime is kleiner dan de gewone limoen, de citrusvrucht is mooi rijp en heeft een mooie uitgesproken frisse smaak. Blood lime is een opvallende verschijning door de donkerrode schil en het lichtrode vruchtvlees.

Smaak bom

De cellen van de blood lime zitten vrij los, minder los dan bij de krokante finger lime bolletjes, maar met net zoveel sap en smaak. Zeer geschikt om gerechten mee op smaak te brengen of om zelf vis in te garen a la escabeche of ceviche. Ook in de patisserie staat dit vruchtje zijn mannetje, denk aan een rode lemon curd.

Bij Rungis staat kwaliteit op één, net als continuïteit. Wat zij leveren is altijd goed, altijd constant. Dat gebeurt op basis van persoonlijk contact: dat is fijn communiceren.

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.