De ene asperge is de andere niet

De lente is nu echt goed van start en we laten langzaam de winter achter ons. En de perfecte groente om de winter officieel achter ons te laten is toch wel de asperge!

De asperge, het symbool voor de lente en met dank aan het warme weer kan het aspergeseizoen dit jaar al vroeg beginnen. Asperges komen in verschillende soorten en maten en ook dit jaar hebben we weer een breed assortiment voor jou beschikbaar. Of je nu gaat voor dik gesorteerde asperges, aspergetips of voor geschilde asperges, er is een asperge voor elke smaak en toepassing en ik elke gewenste kwaliteit.

 

 

Brabantse wal asperges

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal.

De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de Wal waait. In 2016 is de Brabantse Wal asperge erkend als Europees Streekproduct en staat hiermee in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde; goed gezelschap dus!

Queenies en Superior Queens

Het vraagt veel kennis, gevoel en hartstocht. Toch kiezen we samen met onze telers voor kwaliteit boven kwantiteit. Het maken van duurzame keuzes is belangrijk, de beste smaak is het ultieme doel.
jong is bijna altijd lekkerder. Dat geldt ook voor de asperge. Daarom komen onze Superior Queens van velden die jong en energiek zijn. De Superior Queens is een asperge die volledig op duurzame en traditionele wijze geteeld wordt en de natuur in de hoogste mate respecteert en waardeert. Planten krijgen de tijd om te groeien in hun natuurlijke tempo. Dit bevordert uiteraard ook de kwaliteit.

De tips van de Superior Queens worden ‘Queenies’ genoemd. Deze tips zijn zó mals dat ze niet geschild hoeven te worden en zelfs rauw eetbaar zijn! Hun koninklijke naam hebben ze naast hun voortreffelijke smaak te danken aan het zorgvuldige sorteerproces. Alles wordt namelijk met de hand gesorteerd. Alleen de allerbeste mogen deze koninklijke naam dragen!

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.

Rungis denkt met ons mee, weten wat kwaliteit is en kennen ontzettend goed de Nederlandse markt.