Echt verse gember van dichtbij

Rungis heeft samen met haar teler uit het Westland een unieke primeur waar we trots op zijn: echt verse gember van dichtbij!

De verschillen met gemberwortel zoals we die tot nu toe kennen zijn enorm. Doordat deze gember niet eerst weken onderweg hoeft te zijn om naar Nederland te komen, is deze niet aangedroogd. Het resultaat is een super vers product met een dun schilletje dat niet verwijderd hoeft te worden. De gember is ook totaal niet draderig en heeft een krokante bite, is mooi sappig en heeft die heerlijke pittige smaak.

Onze teler uit het Westland volgt de natuurlijk cycli, in het voorjaar wordt er aangeplant en in het najaar geoogst. Ook vindt de teelt plaats zonder gebruik van kunstmatige bestrijdingsmiddelen. En om optimaal gebruik te maken van dit mooie product, zijn ook de smaakvolle stelen en de bladeren van deze verse gember beschikbaar.

Verse natte gember

Artikelnummer: 20216

Smaak: Aangenaam pittig, mooi sappig en met een knapperige bite.

Bereidingswijze: Dun snijden en rauw gebruiken is al een belevenis.

Combineren met: Door de versheid van deze gember hoeft de schil niet te worden verwijderd. Hierdoor is het product direct klaar voor gebruik en ook in zijn geheel te gebruiken.

Stengels van verse gember

Artikelnummer: 32182

Smaak: De milde smaak en geur van de verse gember is goed terug te vinden in deze stengels.

Bereidingswijze: Gebruik de stelen bijvoorbeeld ter decoratie in een gerecht of in verschillende dranken.

Combineren met: Ter presentatie of bijvoorbeeld mee gestoofd in een gerecht.

Bladeren van verse gember

Artikelnummer: 32183

Smaak: De milde smaak en geur van de verse gember is goed terug te vinden in deze bladeren.

Bereidingswijze: Bijvoorbeeld ter decoratie op het bord, onder een gerecht.

Combineren met: Laat meetrekken in de thee voor een milde gember smaak en een heerlijke geur.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.

'Ik zie Rungis als een jonge, ambitieuze kok die hetzelfde wil bereiken als ik. Die je dwingt om mee te gaan met de tijd. Om nog beter te worden. Rungis is eigenlijk geen groenteleverancier, maar één van mijn koks.’