Bezoek Rungis tijdens Gastronomie Utrecht

Proef het bijzondere groente en fruit van Rungis op de vakbeurs voor fine food: Gastronomie Utrecht

Maandag 6 en dinsdag 7 november ontvangen we je graag op onze stand om je te laten proeven van het seizoensgroenten en -fruit waar wij vol van zijn. Altijd met maar één doel: om jou, als chef, tools in handen te geven om dag in dag uit je gasten te verrassen.

Focus op fine food

Vakbeurs Gastronomie Utrecht onderscheidt zich van de andere horecabeurzen door te focussen op alles wat interessant en relevant is voor het midden- en hogere segment van de Nederlandse gastronomie, hotellerie en catering. Aandacht gaat exclusief naar bijzondere, ambachtelijke, natuurlijke en opvallende producten die de trends van de toekomst bepalen.

Gault&Millau awards

Gault&Millau presenteert zijn gids voor 2018 op maandag 6 november 2017. Net als afgelopen jaar is dit tijdens de eerste dag van de vakbeurs Gastronomie/Fine Food Professional in de jaarbeurs in Utrecht. Ruim 400 coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie en hotellerie zullen daarvoor vanaf 16.00 uur midden op de beursvloer uitgenodigd worden in het Gault&Millau Theater.

Eerste Japanse yuzu

Rungis presenteert tijdens Gastronomie Utrecht de eerste Japanse yuzu van dit seizoen. Deze zeldzame citrusvrucht is geliefd vanwege de karakteristieke aromatische geur, de bijzondere etherische oliën in de schil en het exquise sap. Van yuzu gebruik je vooral de schil en het sap. De aromatische schil geeft mooie smaakaccenten aan gerechten. Het sap is minder scherp en veel subtieler dan citroen: een complexe mix van limoen, citroen en zoete boventonen van mandarijn.

Verse groenten crème

Smaak, kleur, structuur en ongekende mogelijkheden. Onze groenten crèmes zijn een veelzijdige basis voor elke keuken. Door onze bereidingswijze gaat niets van de smaak of de voedingswaarde verloren en behoudt de crème de onmiskenbare kleur en smaak van de gebruikte groentesoort. Rungis is gestart met de smaken zoete aardappel, knolselderij, pastinaak en pompoen. Uiteraard te proeven bij onze stand.

Smaak, kleur, structuur en ongekende mogelijkheden
Frans citrus

Het seizoen van het Franse citrusfruit is weer begonnen. Diverse soorten als de aromatische bergamot, oranje calamansi en de heerlijke cedrat zijn weer beschikbaar. De vruchten worden geteeld in een dorpje tegen de Franse Pyreneeën. Het mediterrane klimaat, dat zorgt voor het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht, helpt mee aan een optimaal rijpingsproces met als resultaat een subliem aroma, onvergetelijke geur en een pure smaak. Natuurlijk te proeven op de beurs.

Vraag jouw gratis kaarten hier aan.

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.