Gezouten zeewieren

Met optimaal behoud van smaak, kleur en structuur

In de Japanse keuken zijn zeewieren al jaren een vaste waarde, maar ook in de Europese keukens begint het een waar begrip te worden. De zee zit vol met fantastische zilte groenten die in elke keuken toepasbaar zijn. Bij Rungis hebben we een mooi assortiment verse zeewieren rechtstreeks uit onze eigen Oosterschelde. Ook hebben we een uitgebreid assortiment gezouten zeewieren uit Bretagne. Natuurlijk gaat niks boven vers, maar de gezouten zeewieren zijn in veel toepassingen ook heel goed bruikbaar.

Met de hand geoogst

In Bretagne worden de zeewieren met de hand geoogst. De wieren aan de Bretonse kust zijn uitzonderlijk rijk aan mineralen, eiwitten en vitamines. Ze zijn van hoge kwaliteit en super smaakvol. Na het oogsten met de hand worden de wieren verwerkt. Het verse wier wordt gewassen in zeewater en bewaard in zeezout. Hierdoor behoudt het al zijn voedingswaarden.

Gezouten zeewieren zijn lang houdbaar en daarom ook de ideale oplossing als uw favoriete verse zeewier niet beschikbaar is. Zouten is de beste manier van conserveren, hiermee wordt de kleur, smaak, geur en structuur optimaal behouden. Gebruik gezouten zeewieren bijvoorbeeld bij zeewierboter of zeewierbrood, wanneer vers zeewier te zacht en te sappig is. Of gebruik het als vers voor u te kort houdbaar is. Spoel het gezouten zeewier voor gebruik in de keuken af met water, tot de juiste balans in zout is gevonden.

Wakamé

Artikelnummer 35049

Smaak: Nootachtig aroma en een minerale smaak.

Bereidingswijze: Spoel de gezouten wakamé af met water tot het zoutniveau in balans is.

Combineren met: Leuk om bijvoorbeeld vis mee in te pakken en dan te garen, of om een wakamé salade mee te maken.

Jonge zeesla

Artikelnummer 35051

Smaak: Zilte smaak die wat lijkt op spinazie.

Bereidingswijze: Klein snijden en verwerken door sauzen of rijst. Maar ook kort geblancheerd erg smaakvol.

Combineren met: Schaal- en schelpdieren, in boter of door huisgebakken brood.

Kombu royal

Artikelnummer 35050

Smaak: Wordt ook wel suikerwier genoemd. Vleesachtige structuur met een zachte zilte en zoete smaak.

Bereidingswijze: Goed afspoelen en vervolgens koken. Ook leuk om een bouillon van te maken.

Combineren met: Verschillende soorten groenten of gebruik in bijvoorbeeld stoofpotten.

Nori

Artikelnummer 35054

Smaak: Vooral bekend in gedroogde vellen voor de sushi. Vers is nori paars van kleur, ook wel purper wier genoemd, en zilt en zoet van smaak.

Bereidingswijze: Nori heeft weinig bereiding nodig en kan na het spoelen direct in bijvoorbeeld een salade worden gebruikt.

Combineren met: Smaakvolle toevoeging in bijvoorbeeld een pokebowl of ramen.

Zeepspaghetti

Artikelnummer 35053

Smaak: Milde en lekkere zeewier smaak met een vlezige bite.

Bereidingswijze: Na het spoelen blancheren, stoven of koken.

Combineren met: De zachte smaak leent zich voor subtiele gerechten. Doet na garen echt aan gekookte spaghetti denken. Net zo zacht, vlezig en rijk.

Dulse

Artikelnummer 35052

Smaak: Een zacht roodwier met een zilte smaak die zelfs wat doet denken aan hazelnoot.

Bereidingswijze: Dulse wordt boterzacht tijdens het koken. Kan na het spoelen ook rauw gegeten worden.

Combineren met: Heerlijk in combinatie met vis. Door zijn rode kleur een echte eyecatcher op het bord.

Rungis heeft alles in huis. Ze kunnen me verrassen en houden me scherp met hun producten. Het aanbod is groot en de kwaliteit hoog, dus ik ben al jarenlang trouwe partner.

Rungis en ik delen de passie voor kwaliteit. We werken al meer dan 30 jaar samen, maar toch zorgt Rungis elke keer weer voor innovatie.