Moai Caviar, verse zeedruifjes uit Nederland

Moai Caviar staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. Deze groene zeedruif heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan besjes of druiven. Het eten van groene zeedruiven is een unieke ervaring door hun ‘popperige’ structuur. De balletjes breken gemakkelijk op de tong, waardoor een aangename zilte smaak vrijkomt. Een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gel-achtig en sappig mondgevoel.

Samen optrekken

Verse groene zeedruif is een echte delicatesse en wordt in Nederland door Koppert Cress geteeld. Rungis is tijdens de maanden van de lancering exclusief leverancier van Moai Caviar. De zeedruiven zijn echt vers, dit levert een ongeëvenaard mondgevoel en een ongeëvenaarde smaak op. Tot nu toe zijn zeedruiven uitsluitend geconserveerd op pekelwater beschikbaar geweest, daar is nu verandering in gekomen.

Echt vers, echt anders

De Moai Caviar of zeedruif is een alg die normaal gesproken gepekeld wordt aangeboden. Dit gepekelde product wordt geoogst op de riffen in de subtropische wateren van de Stille Oceaan. Voordat je de geconserveerde variant gebruikt leg je ze in kraanwater om te ontzilten, de unieke ‘popperige’ structuur komt dat weer gedeeltelijk terug, al krijgt dit alternatief van echt vers nooit meer de oorspronkelijke, en juist zo prettige, bite terug.

Blue Zones

De oorsprong van het woord ‘Moai’ is afkomstig van een groep oudsten in Okinawa, Japan, één van de oorspronkelijke ‘Blue Zones’. ‘Blue Zones’ zijn gebieden in de wereld waar de mensen meetbaar langer leven. De oorsprong van de Moai Caviar is terug te voeren op het gebied van Japan, de Filippijnen, Thailand en Vietnam.

Waardevolle voedingsstoffen

In hun natuurlijke omgeving groeien de planten erg snel en zijn ze een belangrijke bron van gezonde voeding voor de lokale bevolking. De zeedruiven worden op traditionele wijze gebruikt als zoute groenten, bevatten waardevolle voedingsstoffen en alle plantdelen zijn eetbaar.

Bewaar bij kamertemperatuur

Moai Caviar is het hele jaar door beschikbaar, het wordt gekweekt en vervoerd in zout water. Moai Caviar kan gemakkelijk tot zeven dagen worden bewaard bij een kamertemperatuur van 17-25 °C, vermijd direct zonlicht. Moai Caviar voldoet aan de hygiënische normen in de keuken, het product is klaar voor gebruik en nu verkrijgbaar.

Ze hebben gewoon alles. Bovendien word je zorgeloos geholpen. Je wordt perfect begeleid bij de overgang naar een nieuwe kaart: ze komen langs en nemen door welke producten over vijf, zes weken beschikbaar zijn.

De kwaliteit van hun spullen is ook een niveau of drie hoger dan hiervoor. Maar waar ik het meest blij mee ben, is de service van Rungis. In twintig jaar horeca heb ik dit nog nooit meegemaakt!