Morilles: Dé voorjaarspaddenstoel

Met een bijzonder uiterlijk en een fantastisch kruidige smaak zijn de morilles echt de toppers van de voorjaarspaddenstoelen. Ze worden dan ook vaak de koning van de paddenstoelen genoemd!

Het voorjaar is gestart met de komst van de eerste Morilles. Deze voorjaarspaddenstoel staat bij menig chef in de top drie van de lekkerste paddenstoelen. Morilles hebben een sponsachtig, puntig hoedje die doet denken aan een honingraat. Van binnen zijn ze hol met wit tot crèmekleurig vlees. Door de kruidige smaak zijn morilles altijd een goede keuze in pasta, risotto en ragouts. De morille is ook fantastisch in combinatie met asperges en een gepocheerd eitje, een mooi lente gerecht.

Deze voorjaarspaddenstoel staat bij menig chef in de top drie van de lekkerste paddenstoelen
Culinaire klassieker

Deze voorjaarspaddenstoel is een ware delicatesse. Ook wel een culinaire klassieker die in geen één klassiek kookboek zal ontbreken. De geur is uniek en de smaak diep, kruidig en subtiel. Voor ze gegeten worden, moeten ze goed verhit zijn. Rauw zijn ze namelijk giftig, maar het gif verdwijnt bij drogen of verhitten. Morilles komen voornamelijk uit het wild en zijn niet makkelijk te vinden, maar meer dan de moeite waard.

Verse morilles

Artikelnummer: 150044

Seizoen: Maart tot en met juli

Smaak: Kruidig, smaakvol en aromatisch. Lekker in wildgerechten of ragouts.

Bereidingswijze: Goed verhitten, rauw zijn ze giftig. Heerlijk om ze te vullen.

 

 

 

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.

Rungis biedt naast een heel gevarieerd assortiment ook heel veel kennis over alle producten. Ze komen met inzichten waar mijn studenten en ik nooit op zouden komen.