Verse sudachi uit Japan

De wereld van citrus is enorm divers. We hebben elk jaar een prachtig assortiment rijpe citrusvruchten uit Zuid-Europa. Als we verder weg kijken, vinden we nog veel meer smaakvolle en verrassende citrusvruchten in Japan. Onze eigen import yuzu uit de Kochi prefectuur is hier een goed voorbeeld van, maar ben je ook bekend met de Japanse sudachi?

Sudachi citrus komt oorspronkelijk uit Japan, met name uit de Tokushima prefectuur. Al generaties lang wordt hier de lekkerste sudachi gekweekt. Waar het vroeger echt een zeldzaam product was wat alleen werd gebruikt in de meest luxe restaurants, wint het nu steeds meer in populariteit. We zijn dan ook super trots dat we de enige in Nederland zijn met eigen import!

Wat direct opvalt aan de Japanse sudachi is de kleur. Waar de Spaanse sudachi altijd geel/oranje van kleur is, is de Japanse groen. In Japan wordt de sudachi geoogst als de schil diepgroen van kleur is, dan is de smaak van het sap op zijn best. Het sap van de sudachi heeft een unieke verfrissende smaak en een fantastische geur. Maar naast zuur en verfrissend is de Japanse sudachi ook kruidig met een licht zoetje. Maar het sap is niet het enige dat gebruikt kan worden, ook de schil van de vrucht is ontzettend smaakvol.

Slechts een klein beetje van deze vrucht is al genoeg om jouw gerecht naar het volgende niveau te tillen

Het sap van de sudachi werkt goed in veel verschillende gerechten. In Japan wordt het sap vaak samen gebruikt met paddenstoelen en vis. Maar ook is het een veel voorkomend product in ponzu’s en dressings. De schil is verfijnd en zeer gewaardeerd om a la minute te schaven bij vis, vlees, desserts en salades. Maar vergeet ook zeker niet de kracht van sudachi in cocktails of non-alcoholische dranken. Slechts een klein beetje van deze vrucht is al genoeg om jouw gerecht naar het volgende niveau te tillen!

Japanse sudachi

Artikelnummer 15100

Smaak: Verfrissend zuur en kruidig van smaak met een licht zoetje. Zowel het sap als de schil hebben een heerlijke geur.

Bereidingswijze: Gebruik het sap bij vis of om een mooie dressing te maken. De schil kan perfect over vlees of bijvoorbeeld salades worden geschaafd.

Combineren met: Paddenstoelen en vis. Ook heerlijk in desserts of verwerkt in cocktails.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.

Ze hebben gewoon alles. Bovendien word je zorgeloos geholpen. Je wordt perfect begeleid bij de overgang naar een nieuwe kaart: ze komen langs en nemen door welke producten over vijf, zes weken beschikbaar zijn.