Westlandse biodynamische tafeldruiven

De allerlekkerste druiven zijn de tafeldruiven van druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. De tafeldruif is alom geliefd en dankt haar succes aan de smaak: tegelijk zoet, fris en licht verteerbaar.

Biodynamisch

Het biologisch telen van druiven betekent telen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de volle grond. Biodynamisch telen gaat een stap verder dan biologisch. Alles hangt met elkaar samen, zoals bijvoorbeeld de levende bodem die erg belangrijk is. Deze manier van telen biedt tevens respect voor bodem, plant, dier en mens. Alle inspanningen hebben maar een doel: het verkrijgen van een uitzonderlijk goede smaak. De pit van de Westlandse tafeldruiven draagt bij aan de authentieke beleving.

De smaak is heerlijk sappig en zoet.

In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De oogst is gedurende de maanden augustus tot en met november. Deze oogst is afhankelijk van het ritme van de natuur, net als het tijdstip waarop het krenten en oogsten wordt gestart.

Westlandse druiven hebben opvallend mooie trossen met daaraan prachtige bessen. De smaak is heerlijk sappig en zoet. Alle druiven hebben een karakteristiek donslaagje en een goede bite. De kwaliteit van de druiven wordt gewaarborgd door het EKO keurmerk en Demeter licentie.

Rungis biedt naast een heel gevarieerd assortiment ook heel veel kennis over alle producten. Ze komen met inzichten waar mijn studenten en ik nooit op zouden komen.

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.