Wood shiitake

Shiitake zijn heerlijk vlezige paddenstoelen met een mooi sterk aroma. Shiitake komen van origine uit China en Japan.

Onze shiitake groeien in Portugal in de frisse, maar warme buitenlucht. Ze voelen zich thuis op boomstammen waar ze hun voeding ook uithalen. De boomstammen worden ingeboord door de teler, Organic nature, en de gaten worden voorzien van mycelium. Mycelium zijn schimmeldraden die voortkomen uit sporen van de paddenstoelen. Na een aantal maanden komen de eerste paddenstoelen uit.

Door het Portugese klimaat hoeven de shiitake niet in een verwarmde ruimte geteeld te worden, maar kunnen ze op hun natuurlijke tempo groeien. Daardoor beleef je een ware smaaksensatie

Tijdens de teelt wordt er ook geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De shiitake zijn dus 100% biologisch. Het telen van de shiitake op boomstammen gebeurd alleen in Portugal en Japan.

'Er is geen betere: echt. Ik heb met verschillende leveranciers gewerkt, maar sinds ik Rungis heb ontdekt… Ze hebben een groot assortiment met bijzondere producten en bieden een heel goede service. Ik ben meer dan tevreden.'

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.