Zeeuwse zeewier crisps met Zeker Zeeuws keurmerk

Zeeuwse Zeewier Crisps zijn super krokant en hebben een duidelijke en lekkere zeewier smaak.

Dagelijks trekt Jan Kruijsse bij laag water over de droogvallende oevers van natuurgebied de Oosterschelde om daar roodhoorntjeswier, zeesla, visdraadwier, Iersmos, Japans bessenwier en in het seizoen ook Wakamé te oogsten. Het lekkerste zeewier komt dus gewoon uit eigen land. De oogst wordt door Rungis dagelijks vers aan restaurants geleverd. De smaak is werkelijk onovertroffen.

Zeeuwse zeewier crisps

De ontwikkeling gaat door: Jan Kruijsse heeft Zeeuwse Zeewier Crisps ontwikkeld. In deze crisps is knotswier verwerkt, dit wier behoudt zijn smaak ook bij hoge temperaturen. Jan snijdt het knotswier in de Oosterschelde. Zeeuwse Zeewier Crisps zijn super krokant en hebben een duidelijke en lekkere zeewier smaak.

De crisps zijn zeer geschikt om direct van te genieten. Ook kunnen de crisps als basis dienen voor fingerfood, bijvoorbeeld in combinatie met tartaar van harder, kreeft of zilte groenten. Ingrediënten die natuurlijk allemaal te vinden zijn in en rond de Oosterschelde.

Zeker Zeeuws

De zeewier crisps hebben het keurmerk Zeker Zeeuws. Dit is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Het lekkerste zeewier komt gewoon uit eigen land

Gelukkig is er bij Rungis sprake van constante aanvoer, want we hebben soms wel driehonderd koolrabi’s nodig. Niet alleen voor De Librije, ook voor bijvoorbeeld Bar Senang: ook daar is groente en fruit ruim vertegenwoordigd op het menu.

Als leerling werkte ik al met Rungis, vanwege hun mooie producten en enorme assortiment. Ze leveren maatwerk: als we bijvoorbeeld dikke schorseneren nodig hebben, dan zoeken ze die voor ons uit. Ze zijn ook niet te beroerd om iets na te leveren als de nood aan de man is.