Zeeuwse zeewier crisps met Zeker Zeeuws keurmerk

Zeeuwse Zeewier Crisps zijn super krokant en hebben een duidelijke en lekkere zeewier smaak.

Dagelijks trekt Jan Kruijsse bij laag water over de droogvallende oevers van natuurgebied de Oosterschelde om daar roodhoorntjeswier, zeesla, visdraadwier, Iersmos, Japans bessenwier en in het seizoen ook Wakamé te oogsten. Het lekkerste zeewier komt dus gewoon uit eigen land. De oogst wordt door Rungis dagelijks vers aan restaurants geleverd. De smaak is werkelijk onovertroffen.

Zeeuwse zeewier crisps

De ontwikkeling gaat door: Jan Kruijsse heeft Zeeuwse Zeewier Crisps ontwikkeld. In deze crisps is knotswier verwerkt, dit wier behoudt zijn smaak ook bij hoge temperaturen. Jan snijdt het knotswier in de Oosterschelde. Zeeuwse Zeewier Crisps zijn super krokant en hebben een duidelijke en lekkere zeewier smaak.

De crisps zijn zeer geschikt om direct van te genieten. Ook kunnen de crisps als basis dienen voor fingerfood, bijvoorbeeld in combinatie met tartaar van harder, kreeft of zilte groenten. Ingrediënten die natuurlijk allemaal te vinden zijn in en rond de Oosterschelde.

Zeker Zeeuws

De zeewier crisps hebben het keurmerk Zeker Zeeuws. Dit is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Het lekkerste zeewier komt gewoon uit eigen land

Naast de gunfactor zijn de prijs-kwaliteit en de service belangrijk. Rungis denkt met je mee, ook daardoor heeft Rungis een streepje voor.

De basis is klassiek, maar we voegen nieuwe ingrediënten en bereidingen toe. Veel groenten ook. Van Rungis; omdat zij een constante kwaliteit leveren en veel producten in hun assortiment hebben.