Belangrijke informatie over het coronavirus

Het kan u nauwelijks zijn ontgaan: de wereld is in de ban van het coronavirus.

Ook als Rungis volgen we de ontwikkelingen op de voet. Hierbij zijn de instructies van de betrokken instanties voor ons leidend.

Richtlijnen en certificeringen

We zien er op toe dat onze medewerkers, bezoekers en leveranciers de adviezen van het RIVM om de kans op besmetting met het coronavirus – en alle virussen die verkoudheid en griep veroorzaken – te minimaliseren naleven.

Het advies van het RIVM houdt in:

• Was regelmatig je handen minimaal 20 seconden met water en zeep;
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na het snuiten direct weg;
• Raak zo min mogelijk met je handen je ogen, neus en mond aan;
• Houd 1,5 meter afstand tot elkaar;
• Blijf zoveel mogelijk thuis;
• Ga alleen naar buiten als dat nodig is;
• Verkoudheidsklachten? Blijf thuis;
• Iemand in het gezin koorts? Het hele gezin blijft thuis.

Dit advies komt bovenop de strenge ISO 22000 FSSC richtlijnen welke Rungis volgt voor al haar bedrijfsprocessen. Over deze richtlijnen en certificeringen vindt u meer op de pagina kwaliteitszorg.

Veilige omgeving voor onze werknemers

Rungis beperkt het ontvangen van bezoekers op dit moment tot een noodzakelijk minimum. Ook worden reizen van medewerkers tot een noodzakelijk minimum beperkt. Dit om de kans op besmetting voor onze medewerkers zoveel als mogelijk te beperken.

Uitdagingen bij levering

Op dit moment ervaren we geen leveringsproblemen en kunnen we alle producten uitleveren zoals u dat van ons gewend bent. Wel moeten we zo nu en dan uitwijken naar andere telers en andere landen van herkomst, iets wat we bij Rungis gewend zijn om te doen in onze zoektocht naar de meest smakelijke en voor u best passende producten.

Wilt u meer weten over het coronavirus?

De site van het RIVM wordt voortdurend geactualiseerd, zie hiervoor www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Bekijk hier de actuele status van de landen met het coronavirus. Klik op een land voor meer informatie. Deze kaart wordt geüpdatet zodra er nieuwe gegevens bekend zijn.

Mochten de betrokken instanties met nieuwe adviezen of maatregelen komen dan passen we ons beleid daar op aan.

Rungis is gewoon compleet. We hebben een goede verstandhouding met de medewerkers, we worden op de hoogte gehouden van de seizoenen; ze denken echt met je mee.

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.