Rungis Food Fair: telers en producenten

Jan Kruijsse

Zeewiersnijder

Jan Kruijsse is een van de weinige in Nederland met een vergunning om zeewier te snijden. Dagelijks trekt hij bij laag water over de droogvallende oevers van natuurgebied de Oosterschelde om daar roodhoorntjeswier, zeesla, visdraadwier, iersmos en Japans bessenwier en in het seizoen ook wakamé te oogsten.

www.rungis.nl/blog/jan-kruijsse/

 

PUURgroenten

Mini- en micro groenten, kruiden en eetbare bloemen

Han en Saskia Lammers zijn de gedreven ondernemers die PUURgroenten telen. Ze telen duurzame producten op een wijze die verantwoord is voor mens, milieu en het product.

PUURgroenten bestaan uit verschillende en bijzondere rassen. Veel Aziatische groenten, maar ook groenten die gewoon bijzonder smaken, micro- en minigroenten en eetbare bloemen.

www.rungis.nl/column/smaakvolle-groenten-uit-de-vijver/

Brabantse Wal asperges

De lekkerste asperges van de koude grond

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Ook heeft deze asperge weinig bitters en een strakke sortering van 22-28 mm.

www.rungis.nl/blog/brabantse-wal-asperges/

 

JusBros.

Volledig plantaardige groente jus

De mannen achter de JusBros. zijn Vincent van der Zalm en Richard Leidekker, twee chefs die hun strepen in de restaurantkeuken hebben verdiend. De JusBros. Vegetable Jus vervangt vleesjus en heeft dezelfde krachtige roasty umami smaak als een goede Jus de Veau. Zonder concessies te doen aan versheid en kwaliteit.

www.rungis.nl/producten/groente-jus/

 

Fresh Mushroom Europe

Paddenstoelen specialist

FME is de specialist in wilde en gekweekte paddenstoelen. Van champignons tot cantharellen en van morilles tot eekhoorntjesbrood.

www.rungis.nl/bijzondere-paddenstoelen

 

 

 

De Notenwinkel van Zeist

Noten en zuidvruchten

De Notenwinkel is hét adres voor verse noten en zuidvruchten. Van gepelde walnoten tot pijnboompitten en van amandelmeel tot quinoa, De Notenwinkel heeft het allemaal. Het is niet voor niets al meer dan 40 jaar een begrip!

 

 

 

Van Vugt kruiden

Kruiden, babyleafs en eetbare bloemen

Sinds 1956 teelt Van Vugt kruiden in Ridderkerk kruiden van over de hele wereld. De specialiteit van Van Vugt zijn de gesneden kruiden en babyleafs. Naast het gangbare kruiden assortiment van +/- 25 soorten zijn ze altijd op zoek naar nieuwe producten. Zo worden er ook bijzondere kruiden geteeld als appelmunt en ananassalie.

 

 

Hollandse watermeloenen

Watermeloenen uit het Westland

Bij Rungis zijn we gek op smaakvol groente en fruit, helemaal als het van dichtbij komt. Deze smaakvolle watermeloenen worden gewoon in een kas in het Westland geteeld! De bestuiving wordt gedaan door hommels en de meloenen worden altijd rijp geoogst. Een zeer smaakvolle watermeloen, met een vol aroma en dat gewoon van dichtbij!

www.rungis.nl/video/hollandse-watermeloenen/

 

Smit's Uien

Voorgesneden- en verpakte uien

Vers, smaakvol en topkwaliteit. Dat is waar uienverwerker Smit’s Uien voor staat. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1948 en is gespecialiseerd in het snijden van uienblokjes en uienringen, puur natuur, zonder toevoegingen. De producten van Smit’s Uien voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. De perfecte manier om te besparen op tijd en arbeidskosten.

 

Friethoes

Verse frietbakkers

Ambachtelijke friet, geproduceerd door Sebastiaan Hoes voor liefhebbers met liefde voor echt vers en de allerbeste smaak!

Bij de productie van deze frietjes wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eerlijke grondstoffen. De beste aardappels worden voorgebakken in een mix van duurzame en natuurlijke oliën. Voor extra smaak en een stoere ambachtelijke uitstraling blijft de schil om de aardappel.

https://rungis.nl/blog/friethoes-echt-verse-friet/

Yr.Farm

Bessen, groente- en fruitpoeders en sappen uit Letland

Yr.Farm heeft als doel natuurlijk geteelde producten op de markt te brengen die voldoen aan de strengste vereisten voor teeltwijze, oorsprong, smaak en kwaliteit. De bessen zijn afkomstig uit bosrijke en moerasachtige gebieden in Letland, waardoor ze een unieke smaak hebben.

https://rungis.nl/blog/yr-farm-delicatessen-uit-letland/

 

 

Rungis Japan assortiment

Vers groente en fruit en verwerkte delicatessen uit Japan

Bij Rungis draait alles om vers groente en fruit. Vers groente en fruit uit Japan biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden en smaken voor de gastronomie. Tijdens onze zoektocht naar het beste Japanse AGF hebben we ook een aantal verwerkte delicatesse van hoge kwaliteit ontdekt.

Rungis heeft de Japanse smaak te pakken

www.rungis.nl/blog/japan-assortiment

Growers United (Purple Pride)

Breed assortiment aubergines

Denk naast de standaard aubergines ook aan de graffiti aubergine, witte aubergine, de Nasu en de purpura aubergine. Met ieder zijn eigen vorm, kleur en smaak.

www.rungis.nl/blog/hollandse-aubergine-seizoen-van-start/

 

 

Koppert Cress

Cressen specialist

Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het assortiment.

www.rungis.nl/blog/een-cress-voor-alle-toepassingen/

 

Ponthier

Koelverse vruchtenpuree’s

Ponthier vruchtenpuree’s hebben een constante smaak, kwaliteit en verkrijgbaarheid. Het voldoet aan de strengste voedselveiligheidseisen en heeft een duidelijke calculatie en tijdwinst.

De vruchtenmoes wordt gemaakt van rijp vers fruit. De pulp is ongekookt en onderscheidt zich op deze manier van compote.

www.rungis.nl/blog/ponthier/

Johan Zwinkels

Courgette specialiteiten

Zwinkels teelt al bijna 50 jaar groene en gele courgettes. Maar zijn zich uiteindelijk gaan specialiseren in courgette specialiteiten als Courgette Fleur.

De courgette bloem is een grote gele bloem met eronder een piepklein courgetje. Ze zien er prachtig uit en zijn dus uitermate geschikt ter decoratie. Maar deze bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens lekker. Je kunt de bloemen vullen, stomen of frituren.
www.rungis.nl/product/courgette-bloem/

 

Nature's Pride

Importeur uniek groente & fruit

Een van de expertises van Nature’s Pride is het rijpen van exotische vruchten binnen hun speciale ‘eetrijp’ fruit assortiment. Zo komen de eetrijpe mango’s en avocado’s van Rungis via Nature’s Pride. Op deze manier zijn we altijd gegarandeerd van een optimale smaak en de perfecte rijpheid.

www.rungis.nl/product/mango-eetrijp/

 

Molenaar aardappelen

Het beste van Hollandse bodem

Gespecialiseerd in verschillende aardappelen en groentenproducten, o.a. de rode spitskool en de bekende opperdoezer ronde aardappelen.

De bijzonder smakelijke opperdoezer ronde aardappel, met een kwetsbare dunne schil, wordt met liefde geteeld en overwegend met de hand gepoot en gerooid en dat proef je, het is een delicatesse! De Opperdoezer is een vastkokend ras en kan zowel gekookt als gebakken gegeten worden.

https://www.rungis.nl/product/rode-spitskool/

Rungis Peru assortiment

Peruaans groente en fruit

Naast de aardappel, die oorspronkelijk uit Peru komt, bestaan er ook talloze variëteiten in groenten. Zo zijn er naar schatting meer dan 100 soorten pepers en wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende soorten mais. Maar Peru kent ook veel verrassende fruitsoorten met een bijzonder goede smaak en rijpheid.

Op 23 mei vertellen we je graag alles over deze bijzondere productgroep en laten je proeven van deze unieke smaken.

www.rungis.nl/blog/peruaans-groenten-en-fruit

Looye kwekers

Tomatenteler

Bij Looye kweken ze smaakvolle tomaten. De bekendste tomaten van Looye zijn toch wel de Honingtomaten.

Een heerlijke delicatesse, een unieke groentesnack met een uitzonderlijk lekkere smaak. Slechts 20 tot 25% van de teelt verdient de eretitel Honingtomaat: tomaten met zowel een geweldig uiterlijk als een geweldige smaak.

www.rungis.nl/product/honing-tomaatjes

Rungis mise en place keuken

Niets uit onze mise en place keuken komt uit voorraad, alles wordt ‘just in time’ bewerkt

Handgesneden fruitsalades van eetrijp fruit, frisse rauwkost, gepelde knoflook, handgeschilde aardappelen of gesneden groenten in juliènne, brunoise, partjes, plakjes of bâtonnets, ons team draait er de hand niet voor om. En natuurlijk alles volgens de ISO 22000 FSSC norm.

Ontdek wat onze snijkeuken voor jou kan betekenen.

www.rungis.nl/snijkeuken/

 

Frank Radder

Herborist en biologische kruiden kweker

Frank Radder is gediplomeerd herborist en kweker van biologische kruiden. Samen met zijn vrouw Monique hebben ze een biologische kruidenkwekerij in Margraten waar ze wel 80 verschillende culinaire kruiden kweken.

De potkruiden worden buiten opgekweekt waardoor ze super sterk zijn en intens van smaak.

www.rungis.nl/blog/frank-radder/

Zilte zeegroenten uit Portugal

Zilte zeegroenten uit Portugal

Deze smaakvolle groenten zijn het resultaat van een selectie van de beste soorten uit Nationaal park Ria Formosa. Met behulp van uitgekiende productietechnieken kunnen ze uiterst verse en sappige producten leveren met verrassende smaken en texturen.

Deze groenten worden op zilte grond gekweekt en zijn volledig aangepast aan het leven bij de zee.
www.rungis.nl/blog/zilte-zeegroenten-portugal/

Bayard Distribution

Bijzondere aardappelrassen

Bayard is een familiebedrijf gevestigd in Frankrijk. Bayard heeft het tot haar missie gemaakt om aardappelrassen te ontdekken en de diversiteit in rassen en smaken onder de aandacht te brengen. Zo hebben we de gekleurde perupa aardappelen van Bayard altijd een vaste waarde in het assortiment van Rungis.

www.rungis.nl/blog/kleurenpalet-van-perupa-aardappelen/

Beekers Berries

Zachtfruit telers

Dagelijks plukken ze bij Beekers Berries het heerlijkste zachtfruit, want alleen de meest smaakvolle, mooiste en heerlijk geurende berries worden geselecteerd.

Beekers Berries biedt een uitgebreid assortiment aardbeien in verschillende kleuren en smaken. Denk hierbij aan de vroege Lambada aardbei, de intense kennedy, framboos of ananas aardbei. Te veel om op te noemen.

www.rungis.nl/blog/kleurrijk-aardbeien-assortiment/

Eminent Food

Specialist in kwaliteitsgroenten onderscheidend in maat, vorm, kleur of smaak

Eminent Food heeft een exclusief groente assortiment dat bestaat uit bijna 50 verschillende soorten. En het assortiment breidt zich steeds meer uit met nieuwe types en variëteiten.

Een van deze producten is de Tomberry, de kleinste tomaat ter wereld. De toepassingsmogelijkheden van deze kleine tomaat zijn oneindig.

www.rungis.nl/product/rode-tomberry/

Organic Nature

Woodii, de shiitake specialist

De shiitake van Woodii groeien in Portugal op boomstammen, in de frisse maar warme buitenlucht. De boomstammen worden ingeboord en de gaten worden voorzien van schimmeldraden. Na een aantal maanden komen de eerste paddestoelen uit.

Door het Portugese klimaat kunnen de shiitake op hun natuurlijk tempo groeien. Dat geeft een ware smaaksensatie.

www.rungis.nl/blog/wood-shii-take/

 

Masia el Altet

Premium olijfolie

Masia El Altet heeft een zeer kleine productie doordat alleen olie wordt geproduceerd van eigen bomen. De bomen worden gevoed door het minerale grondwater wat komt vanuit de omliggende bergen.

Masia El Altet is een familiebedrijf opgericht in 2006, de geschiedenis van de boomgaard en het landgoed gaat terug tot de 17e eeuw. De smaak maakt het verschil, dat moet je zelf ervaren hebben!
www.rungis.nl/blog/masia-el-altet-olijfolie/

Harvest House

Lekkerste en kleurrijkste tomaten

Harvest House is een telersvereniging die is gespecialiseerd in vruchtgroenten. Hun telers zijn innovatief en telen met lef.

De tomaten van Harvest House zijn er in vele kleuren, smaken en zijn top van kwaliteit. Zo heeft Rungis niet alleen de Hollandse gele, groene en oranje trostomaten van Harvest House maar ook onze cherry trostomaten komen standaard van hen.

www.rungis.nl/product/rode-cherry-trostomaatjes/

Picvert

Mini sla en mini groenten aan de bos

Met teeltgrond gelegen in Portugal en de Picardie in Frankrijk zijn de perfecte omstandigheden gecreëerd voor het telen van de lekkerste mini sla en prachtige mini groenten aan de bos.

Picvert heeft een ruim assortiment van gekleurde bospeen, mini pastinaken tot mini meirapen, allemaal aan de bos. En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.

 

 

Gelukkig is er bij Rungis sprake van constante aanvoer, want we hebben soms wel driehonderd koolrabi’s nodig. Niet alleen voor De Librije, ook voor bijvoorbeeld Bar Senang: ook daar is groente en fruit ruim vertegenwoordigd op het menu.

'Ik kies in eerste instantie voor Rungis vanwege het brede aanbod. Daar komt bij dat ik een Japan-fanaat ben en Rungis heel veel uit dat land importeert.'