Twee bijzondere fruitsoorten uit Japan

Onze zoektocht naar bijzonder groente en fruit stopt nooit. Naast ons brede basisassortiment waar je van op aan kan, zoeken we als groente- en fruitspecialist ook naar minder alledaagse pareltjes. Deze keer zijn het twee bijzondere fruitsoorten, rechtstreeks uit Japan: de met schil en al eetbare Mongee banaan en watermeloenen in hartjesvorm!

Een Europese primeur: de Mongee banaan

Sinds deze week hebben we voor het eerst de Mongee banaan binnen. Deze in Japan gekweekte banaan is een stuk zoeter dan we in Nederland zijn gewend, daarnaast is het meest opvallende toch wel de eetbare schil. Normaal worden bananen geteeld in tropische temperaturen, maar de Mongee banaan wordt geteeld in de vrieskou. De zogeheten freeze thaw-methode. De bananenplant wordt eerst bevoren tot -60, vervolgens ontdooid en verplant. De plotselinge extreme temperatuursverandering zorgt ervoor dat de zaailingen heel snel groeien. Hierdoor krijgt hij zijn zoetere smaak en wordt de schil veel minder taai dan van een gewone banaan.

De schil van de banaan gooien we normaal gesproken weg omdat deze niet lekker is. Maar de schil van de banaan is eigenlijk hartstikke gezond, hij zit namelijk vol vitamine B6 en magnesium. Met de Mongee banaan kun je deze gezonde schil nu dus gewoon opeten. Deze banaan doet zijn naam zeker eer aan, Mongee betekent in het Japans namelijk ‘ongelofelijk’.

De fameuze vierkante watermeloen uit Japan heb je wellicht eens bij ons voorbij zien komen. Nu hebben we ook hartvormige watermeloenen uit Japan! Deze meloenen zijn niet alleen super mooi, maar hebben ook een bijzonder goede smaak. De vorm wordt bereikt door de, nog niet geheel volgroeide, meloen in een transparante mal te plaatsen. De uitdaging hierin is dat de groei niet mag worden belemmerd door de mal, hierdoor kan de meloen toch moet zoet en aromatisch van smaak worden.

Rungis is altijd op zoek naar de beste producten voor toprestaurants. Rungis maakt écht het verschil! Vooral hun exotische aanbod is fantastisch.

Ik kies in eerste instantie voor Rungis vanwege het brede aanbod. Daar komt bij dat ik een Japan-fanaat ben en Rungis heel veel uit dat land importeert.