Gert Jan’s keuze met de eerste asperges, citrusfruit uit Sicilië en de start van de lente!

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week weer een mooie selectie!

Deze week speciale aandacht voor de eerste Hollandse witte asperges, uit Limburg en Brabant. De groene asperges halen we uit Frankrijk, op de Nederlandse groene moeten we nog even wachten.

Nog zo’n mooi lenteproduct is amandelbloesem. Voor het eerst dit jaar uit het zuiden van Spanje. Van dezelfde leverancier hebben we nu ook de microtomaten. Deze kleurrijke mini tomaatjes zijn een uitstekend alternatief voor tomberry’s, die nog even op zich laten wachten.

Naast de asperges komt de nieuwe oogst augurken ook uit Holland. De verse artisjokken komen uit Noord-Spanje. Naast de mooie grote artisjokken, zijn ook de poivrade artisjokken nu top van smaak. Én ook de steel is eetbaar.

Mooi en smakelijk citrusfruit komt op het moment uit Sicilië. De bloedsinaasappels zijn mooi donker van binnen en buiten en ook de citroenen met blad zijn mooi gerijpt. De citroenen zijn ongewaxt, waardoor de schil optimaal te gebruiken is.

Rungis is de nummer 1 keuze als je kijkt naar wat ze hebben en hoe goed het allemaal is. Je krijgt topkwaliteit en het ìs er bovendien altijd. Zo niet, dan krijg je ‘s morgens vroeg een appje dat er een alternatief is gevonden.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.