Winterfriet van pastinaak en zoete aardappel

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Deze week vertellen we je alles over de nieuwe winterfriet. Een lekker groenten friet maken is niet makkelijk, maar het is de mannen van FrietHoes gelukt: pastinaken friet en zoete aardappel friet!

Smaak is het aller belangrijkste voor FrietHoes en Rungis

In de winter komen andere gerechten op tafel. Het is tijd voor snert en de stampotten. Menukaarten veranderen in restaurants en andere groenten krijgen de voorkeur in de winkels. We doen vaak net een beetje meer moeite in de koude maanden.

Challenge accepted!

Bij FrietHoes houden ze van experimenteren en innoveren. Wij zijn dol op onze friet gemaakt van de beste piepers. Toch merken wij dat het kouder wordt, de lucht grijzer en de handschoenen aan moeten. Tijd voor iets nieuws.

Na veel probeersels en proeverijen komt FrietHoes met winterfriet! Het was niet makkelijk om lekkere friet te maken waar net als bij onze vertrouwde aardappel niks aan toegevoegd wordt. Maar het is gelukt, we hebben maar liefst twee soorten winterfriet: zoete aardappel en pastinaak. Beiden ontzettend lekker, maar toch ontzettend anders.

De pastinaak- en zoete aardappelfriet worden exclusief verkocht en geleverd door AGF-groothandel Rungis aan horeca in heel Nederland. Bekijk ook de internetpagina van FrietHoes.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.

De kwaliteit van hun spullen is ook een niveau of drie hoger dan hiervoor. Maar waar ik het meest blij mee ben, is de service van Rungis. In twintig jaar horeca heb ik dit nog nooit meegemaakt!