Winterfriet van pastinaak en zoete aardappel

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Deze week vertellen we je alles over de nieuwe winterfriet. Een lekker groenten friet maken is niet makkelijk, maar het is de mannen van FrietHoes gelukt: pastinaken friet en zoete aardappel friet!

Smaak is het aller belangrijkste voor FrietHoes en Rungis

In de winter komen andere gerechten op tafel. Het is tijd voor snert en de stampotten. Menukaarten veranderen in restaurants en andere groenten krijgen de voorkeur in de winkels. We doen vaak net een beetje meer moeite in de koude maanden.

Challenge accepted!

Bij FrietHoes houden ze van experimenteren en innoveren. Wij zijn dol op onze friet gemaakt van de beste piepers. Toch merken wij dat het kouder wordt, de lucht grijzer en de handschoenen aan moeten. Tijd voor iets nieuws.

Na veel probeersels en proeverijen komt FrietHoes met winterfriet! Het was niet makkelijk om lekkere friet te maken waar net als bij onze vertrouwde aardappel niks aan toegevoegd wordt. Maar het is gelukt, we hebben maar liefst twee soorten winterfriet: zoete aardappel en pastinaak. Beiden ontzettend lekker, maar toch ontzettend anders.

De pastinaak- en zoete aardappelfriet worden exclusief verkocht en geleverd door AGF-groothandel Rungis aan horeca in heel Nederland. Bekijk ook de internetpagina van FrietHoes.

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.

Wat groente en fruit betreft is het hartstikke fijn dat we kunnen werken met Rungis. Zo komen we, naast onze reguliere producten, aan onze speciale spulletjes. Aan mini-groenten en aan bijzondere kruiden en bloemetjes.