Gert Jan's keuze met smaakvolle Hollandse knollen, rode aardappel en wintertruffel

Iedere video inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Vandaag met smaakvolle seizoensproducten om knallend het jaar 2022 uit te gaan.

De oca en de knolcapucien behoren al sinds dag en eeuw tot de Peruaanse keuken, maar groeien toch nu ook echt in de Hollandse polder. Twee jaar geleden is het in samenwerking met teler Nico gelukt om de oca op Nederlandse bodem te telen en dat ook nog eens in verschillende kleuren. Dit jaar komt daar de knolcapucien bij! Een licht pittige knol met frisse bite. Écht een verrijking voor bijvoorbeeld soepen of salades.

 

 

Daarnaast zijn er prachtige nieuwe roodvlezige aardappelen uit Frankrijk: de Cournouaille aardappelen, uit de gelijknamige regio. Ze hebben een mooie gladde schil en zijn uiterst geschikt om krokant te bakken. Ten slotte een absolute december-topper: de wintertruffel! De truffels zijn nu extra mooi rijp en dat vertaalt zich door in het sterke aroma en de krachtige smaak.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.

Rungis heeft alles in huis. Ze kunnen me verrassen en houden me scherp met hun producten. Het aanbod is groot en de kwaliteit hoog, dus ik ben al jarenlang trouwe partner.