Rungis Food Fair: beste telers én chefs op één plek

Rungis verbindt jonge talenten en ervaren chefs met de beste telers! Op maandag 23 mei ontdekte 300 chef-koks en horecaondernemers wat de favoriete telers van Rungis te bieden hebben. Het decor van deze dag was de restaurantkas en tuin van het nieuwe Café Clementine in Barendrecht.

We zijn ontzettend trots dat, juist in deze tijd van krapte aan horecacollega’s, zoveel gedreven chef-koks en horecaondernemers ervoor hebben gekozen om zich op de Rungis Food Fair onder te dompelen in de wereld van groente en fruit én aanstormend kokstalent. De Rungis Food Fair is uitgegroeid tot een driejaarlijks gastronomisch feest.

Het team en de telers van Rungis verrassen de Nederlandse gastronomie met stoere en spannende smaakcombinaties en verschillende bereidings- en barbecuetechnieken. ‘We zijn trots op de partners waarmee we de Rungis Food Fair tot een succes hebben gemaakt. Dit zijn, naast de favoriete telers en producenten van Rungis, de talenten van de Cas Spijkers Academie en het team van Big Green Egg. Het is indrukwekkend om te zien hoe de studenten van de Cas Spijkers Academie tot groentegerechten komen met stevige smaken die nauwkeurig in balans zijn. Ze gebruiken de ingrediënten van de telers waaraan ze zijn gekoppeld’, vertelt Niels van den Berg, SVH Meesterkok en een van de vaste gezichten van Rungis.

In een halve dag krijg je net zoveel energie en inspiratie mee als in een foodtrip van een week
De studenten van de Cas Spijkers Academie koken in de tuin!

Leerlingen van de Cas Spijkers Academie in Nijmegen koken tijdens de Rungis Food Fair een eindejaarsopdracht. Er zijn 4 teams gemaakt, deze teams worden gekoppeld aan de favoriete telers van Rungis. De opdracht aan de leerlingen van de Cas Spijkers Academie: ontwikkel en maak één gerecht voor de aanwezigen met de producten van jouw telers in de hoofdrol.

Als chef zou je elke week naar zo’n markt willen

‘Ik vind het echt fantastische om hier te zijn met zoveel mensen die met hun vak bezig zijn, bevlogen met de meest exclusieve producten’ vertelt Fred Mustert, eigenaar en chef van Restaurant Fred** in Rotterdam. Deepak Sewnundun Chef-kok bij Waaltje Bar & Kitchen: ‘Ik heb in een korte tijd zoveel gave smaken geproefd, met de Vegetable Jus ga ik morgen direct in de keuken experimenteren’.

Juliën van Loo van Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam is geraakt door de passie en gedrevenheid van de studenten van de Cas Spijkers Academie: ‘het doorzettingsvermogen om voor elke gast een mooie bordje voor te schotelen, daar krijg ik gewoon kippenvel van’.

 

Bekijk hier alle foto’s van de Rungis Food Fair

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.

'Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.'