Gele trilzwam

De gele trilzwam is een geval apart! Geroosterd heeft de paddenstoel een smaak en textuur die doet denken aan krokant knabbelspek samen met het zachte van langzaam gegaarde varkensbuik. Gelatineus met een milde smaak. Deze gele trilzwam, in het Engels witch’s butter of golden ear mushrooms, is te herkennen aan de geleiachtige, gelobde structuur en de goudgele kleur.

In Azië, en dan vooral in China, wordt de gele trilzwam veel gegeten in soepen en stoofschotels. De gele trilzwam moet voor consumptie worden gekookt, onze ervaring is dat krokant bakken of roosteren een mooi resultaat geeft. Aan soepen, curries en stoofschotels kan de zwam worden toegevoegd voor de textuur en de kleur. De neutrale smaak van de gele trilzwam past goed bij knoflook, gember, groene uien, tijm, koriander, en sojasaus.

Krokant bakken of roosteren geeft een mooi resultaat

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.