Japanse bitterkomkommer
Artikelnummer: 15028
Japanse bitterkomkommer
Artikelnummer: 15028
Green goya. Bittere komkommersmaak, de groene schil wordt gegeten. Snijd in de lengte door midden en lepel de zaden en de zaadlijsten er uit. Wordt vaak in plakken gesneden en gezouten om vervolgens te garen.
Combineer met een vulling van gehakt of zoetzuur inleggen.
Japans groente en fruit is een ware uitbreiding van ons smaakpalet, we ontdekken smaken die we nog nooit eerder hebben ervaren. Het kwam langzaam op gang, maar steeds vaker zien we Japans groente en fruit terug op de Nederlandse kaart. Dat is niet voor niets. Het kwaliteitsbesef, de manier van telen en de smaak spreekt tot de verbeelding. Ons pareltje is de originele Kochi yuzu. Deze citrusvrucht heeft een aromatische schil en subliem aroma. Sinds een aantal jaar is de yuzu ook zeer geliefd bij de Nederlandse chef’s en voor ons is dat een goede reden om meer van dit soort pareltjes te importeren. Door de korte lijnen en hechte samenwerking met onze Japanse leveranciers, lukt het ons om veel producten naar Nederland te halen. Denk bijvoorbeeld aan verse Japanse wasabi of myoga gember, maar ook bijzondere Japanse ponzu’s en vinegars.
Herkomst