Japanse bitterkomkommer

Artikelnummer: 15028

Groenten Japanse groenten
Groenten Japanse groenten

Japanse bitterkomkommer

Artikelnummer: 15028

Green goya. Bittere komkommersmaak, de groene schil wordt gegeten. Snijd in de lengte door midden en lepel de zaden en de zaadlijsten er uit. Wordt vaak in plakken gesneden en gezouten om vervolgens te garen.
Combineer met een vulling van gehakt of zoetzuur inleggen.

Japans groente en fruit is een ware uitbreiding van ons smaakpalet, we ontdekken smaken die we nog nooit eerder hebben ervaren. Het kwam langzaam op gang, maar steeds vaker zien we Japans groente en fruit terug op de Nederlandse kaart. Dat is niet voor niets. Het kwaliteitsbesef, de manier van telen en de smaak spreekt tot de verbeelding. Ons pareltje is de originele Kochi yuzu. Deze citrusvrucht heeft een aromatische schil en subliem aroma. Sinds een aantal jaar is de yuzu ook zeer geliefd bij de Nederlandse chef’s en voor ons is dat een goede reden om meer van dit soort pareltjes te importeren. Door de korte lijnen en hechte samenwerking met onze Japanse leveranciers, lukt het ons om veel producten naar Nederland te halen. Denk bijvoorbeeld aan verse Japanse wasabi of myoga gember, maar ook bijzondere Japanse ponzu’s en vinegars.


Herkomst

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.