Codium Blue: een nieuwe gekweekte variant van codiumzeewier

Wild codium zeewier is en blijft voor Rungis en vele van onze chefs het favoriete zeewier bij uitstek. Hoe gaaf is het dat de innovatie van codium zeewier niet stilstaat! Als aanvulling op ons verse zeewier assortiment voegen we Codium Blue toe.

Hartige Umami-achtige smaak en spannende ziltigheid

Codium Blue is een in Nederland door Koppert Cress gekweekt wier en onderscheidt zich op verschillende manieren van de wilde variant uit de Oosterschelde en uit Zuid-Europa. Codium Blue heeft een complex smaakprofiel. Alle basissmaken vind je er in terug en umami voert duidelijk de boventoon. Er zijn meer dan 100 soorten codium, elk met een unieke smaak, kleur en textuur. Dit zeewier, ook wel ‘Dead Man’s Fingers’ genoemd vanwege de vertakkingen die op vingers lijken, biedt een rijke umami-achtige smaak met een spannende ziltigheid die bites en gerechten naar een hoger niveau tilt.

Mosselen Asian style door Kelvin Lin

Diepblauwgroene kleur en speelse, koraalachtige structuur

Deze speelse structuur maakt het een aantrekkelijke toevoeging aan allerlei gerechten, waarbij het zowel in smaak als presentatie een meerwaarde biedt. De kleur is diepblauwgroen, de textuur is vlezig, knapperig en laat koraalachtige vertakkingen zien.

De creatievelingen onder ons kunnen Codium Blue zelfs combineren met patisserie
Toepassing in de keuken

Codium Blue is multi-inzetbaar en past bijvoorbeeld bij smaken zoals gin, chocolade, koffie, garnalen, kreeft, krab, zeeduivel, komkommer, watermeloen, eekhoorntjesbrood of shiitake paddenstoel. De creatievelingen onder ons kunnen Codium Blue zelfs combineren met patisserie, desserts en ijs voor een onontdekte smaaknuance. Codium Blue kan ook worden verwerkt tot een smaakvolle groene olie.

Beschikbaarheid en bewaren

Codium Blue is het hele jaar door beschikbaar en wordt gekweekt en geleverd in zout water. Voor optimale versheid kan het worden bewaard bij een kamertemperatuur van 17-25 °C tot en met de aangegeven houdbaarheidsdatum. Bewaar het in een lichte omgeving om de kwaliteit te behouden. Probeer het zelf en ontdek de veelzijdigheid en het unieke karakter van dit Nederlandse zeewier.

Codium Blue

Artikelnummer: 80319
Per zak 35gr

Het product is klaar voor gebruik, omdat het schoon en hygiënisch wordt gekweekt.

Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Codium Blue aan de hoogste hygiënische normen in de keuken.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.