Gele trilzwam

De gele trilzwam is een geval apart! Geroosterd heeft de paddenstoel een smaak en textuur die doet denken aan krokant knabbelspek samen met het zachte van langzaam gegaarde varkensbuik. Gelatineus met een milde smaak. Deze gele trilzwam, in het Engels witch’s butter of golden ear mushrooms, is te herkennen aan de geleiachtige, gelobde structuur en de goudgele kleur.

In Azië, en dan vooral in China, wordt de gele trilzwam veel gegeten in soepen en stoofschotels. De gele trilzwam moet voor consumptie worden gekookt, onze ervaring is dat krokant bakken of roosteren een mooi resultaat geeft. Aan soepen, curries en stoofschotels kan de zwam worden toegevoegd voor de textuur en de kleur. De neutrale smaak van de gele trilzwam past goed bij knoflook, gember, groene uien, tijm, koriander, en sojasaus.

Krokant bakken of roosteren geeft een mooi resultaat

Rungis is een ware trendsetter op het gebied van AGF. Ik werk al langere tijd met Rungis samen en ze dagen me uit steeds nieuwe producten uit te proberen.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.