Geen vleesvervangers maar groente op zijn best

Groentebereidingen van Gijs Kemmeren: geen vleesvervanger maar groente op zijn best

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten stijgt razendsnel, en niet alleen onder de vegetarische gasten. De gemiddelde Nederlander is zich steeds meer bewust van wat hij of zij dagelijks eet. Daarom lanceert Gijs Kemmeren samen met Rungis een bijzondere groentebereiding, geschikt voor iedere keuken en elk menu. Alle creativiteit blijft in handen van de chef, wij bieden enkel een solide basis voor een geweldig groentegerecht.

Vier jaar lang heeft Gijs Kemmeren zichzelf verdiept in de vegetarische groentekeuken. Als chef bij ‘Herberg de Kop van ’t Land’ in Dordrecht keek hij op dezelfde manier naar groente als hij voorheen naar vis en vlees keek. Door op een frisse en pure manier de groentekeuken te benaderen, ontwikkelde Gijs een groot aantal nieuwe technieken om groente op zijn best te presenteren

Met enige regelmaat bereidt Gijs gerechten voor chefs en restaurateurs, met lovende reacties. Vaak krijgt hij echter te horen dat zijn bereidingen niet haalbaar zijn binnen hun keuken, wegens gebrek aan tijd of materiaal. Het wordt dan ook tijd om de kennis op een andere manier met collega’s te delen, de mise en place uit handen nemen en een super basis te verzorgen.

De dry-aged rode biet is vrij van allergenen en volledig plantaardig, dus ook zeer geschikt voor veganistische gasten. Hoewel het om een vers product gaat, is de dry-aged rode biet uitstekend in de diepvries te bewaren.

Dry-aged rode biet

Artikelnummer 261030, zak 1 kilo

Smaak: De biet wordt minimaal 21 dagen gerijpt en droogt langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet.

Bereidingswijze: Haal de bietstuk uit de verpakking. Dep droog en bak rondom goudbruin in olie. Extra zouten is bij de bietstuk niet meer nodig.

Combineren met: Bak de bietstuk rondom aan en serveer, het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.

Er is geen betere: echt. Ik heb met verschillende leveranciers gewerkt, maar sinds ik Rungis heb ontdekt… Ze hebben een groot assortiment met bijzondere producten en bieden een heel goede service. Ik ben meer dan tevreden.

Rungis, dat is een leverancier met topproducten. En altijd hebben ze primeurs. De service is ook goed.