Geen vleesvervangers maar groente op zijn best

De Dry-aged rode biet is gepekeld, gegaard en afgehangen, door middel van de dry-aged techniek. De enige ingrediënten die gebruikt worden in het proces zijn rode biet en zeezout.

Dry-aged rode biet

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten stijgt razendsnel, en niet alleen onder de vegetarische gasten. De gemiddelde Nederlander is zich steeds meer bewust van wat hij of zij dagelijks eet.

Daarom lanceerde Gijs Kemmeren samen met Rungis een bijzondere groentebereiding. De Dry-aged rode biet, geschikt voor iedere keuken en elk menu. Bietenteler en verwerker Beetz uit Zeewolde draagt nu zorg voor een nauwkeurige bereiding van het product. Alle creativiteit blijft in handen van de chef, wij bieden enkel een solide basis voor een geweldig groentegerecht.

Bestel de Dry-aged rode biet hier als Rungis klant met je eigen login. Geen login en toch bestellen? Bestel het product bij Rungis voor thuis.

De biet wordt in een dry-age kast gerijpt en langzaam ingedroogd. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet. Bak de bietstuk rondom aan en serveer het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.

De gebruikte bieten komen uit de Flevopolder en zijn volledig biologisch geteeld. Dit betekent dus vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het product is vrij van allergenen en volledig plantaardig, dus ook zeer geschikt voor veganistische gasten. Hoewel het om een vers product gaat, is de dry-aged rode biet uitstekend in de diepvries te bewaren.

Dry-aged rode biet

Artikelnummer 261030, zak 1 kilo

Smaak: De biet wordt gerijpt en droogt langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet.

Bereidingswijze: Haal de bietstuk uit de verpakking. Dep droog en bak rondom goudbruin in olie. Extra zouten is bij de bietstuk niet meer nodig.

Combineren met: Bak de bietstuk rondom aan en serveer, het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.

Bestellen

Bestel het product hier als Rungis klant met je eigen login. Geen login en toch bestellen? Bestel het product bij Rungis voor thuis.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.

Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.