Verschillende kleuren meat radijzen

Geef kleur en smaak met meat radijzen. De verschillende soorten meat radijzen zijn niet weg te denken uit het groente assortiment van Rungis.

Geef kleur en smaak met meat radijzen. De meat radijzen kennen we in vijf kleuren: de red meat, de green meat, de pink meat, de blue skin en red misato radijs. De red meat, wellicht de bekendste in dit rijtje, wordt ook wel watermeloen radijs genoemd en komt oorspronkelijk uit China. Van buiten lijkt de red meat radijs wat op een meiraapje, maar de binnenkant heeft een prachtige roze/rode kleur. Door deze prachtige kleur is de red meat radijs het perfecte product om je gerechten kleur mee te geven. Maar ook qua smaak is de red meat radijs een echte toevoeging. Licht pittig, met een stevige bite en mooi sappig. Geef kleur en smaak met meat radijzen!

Ook de green meat en de blue skin radijs zijn indrukwekkende verschijningen. De green meat is prachtig wit met groen van binnen en de blue skin heeft een bijzondere paarse marmering. Qua smaak komen de green meat en de red meat goed overeen, de blue skin is wat minder peperig en heeft een frissere smaak. De pink meat is zowel van binnen als van buiten roze gekleurd en heeft mooi stevig vruchtvlees. Een nieuwere soort, maar één die niet mag ontbreken in dit mooie rijtje, is de red misato radijs. De red misato is een Chinese soort en is knalrood van buiten en wit van binnen.

De meat radijzen zijn zeer geschikt om rauw te verwerken in bijvoorbeeld salades, zo komt de prachtige kleur goed tot zijn recht. De meat radijzen zijn ook heerlijk om bijvoorbeeld zoetzuur te marineren, of zelfs zacht te bakken of te verweken in stoofgerechten!

Red meat radijs

Artikelnummer 20286

Smaak: Prachtige rood/roze binnenkant met een stevige structuur, licht peperig en mooi sappig.

Toepassing: Snijd of schaaf in dunne plakken en gebruik rauw in bijvoorbeeld een salade.

Combineren met: Erg lekker om bijvoorbeeld in te leggen in zoetzuur. Zo blijft ook de kleur mooi behouden.

Green meat radijs

Artikelnummer 20420

Smaak: Met een wit en groene binnenkant. Vaak pittiger dan de red meat radijs en groter in formaat.

Toepassing: Komt rauw het beste tot zijn recht, maar ook lekker om toe te voegen aan soepen en roerbakgerechten.

Combineren met: Leuk om bijvoorbeeld rauw te raspen en als specerij te gebruiken op sushi of sashimi, voegt een heerlijk pittige kick toe.

Blue skin radijs

Artikelnummer 20225

Smaak: Paars gemarmerd van binnen met een frisse en licht pittige smaak. De blue skin radijs heeft een goede stevige structuur.

Toepassing: Net als de andere meat radijzen komt de blue skin het beste tot zijn recht in rauwe, frisse gerechten.

Combineren met: Probeer rauw te verwerken om de kleur optimaal te behouden. Brengt extra pit en structuur in bijvoorbeeld een salade of sandwich.

Pink meat radijs

Artikelnummer 20627

Smaak: Roze schil en roze gemarmerd van binnen met een frisse en licht pittige smaak. De pink meat heeft een goede stevige structuur.

Toepassing: Net als de andere meat radijzen komt de pink meat het beste tot zijn recht in rauwe, frisse gerechten.

Combineren met: Probeer rauw te verwerken om de kleur optimaal te behouden. Ook lekker gemarineerd in zoetzuur.

Red misato radijs

Artikelnummer 20626

Smaak: Knalrode schil met wit vruchtvlees en een milde smaak. Van origine een Chinese variëteit.

Toepassing: Kan net als de andere radijzen rauw worden gegeten, maar gekookt ook een perfecte vervanger voor de raap.

Combineren met: Besprenkel met citroensap om de rode kleur tijdens het koken te behouden.

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.

Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.