Verschillende kleuren meat radijzen

De verschillende soorten meat radijzen zijn niet meer weg te denken uit het assortiment bij Rungis. Maar ook bij u in de keuken zijn de meat radijzen een grote hit.

De meat radijzen kennen we in drie kleuren: de red meat, de green meat en de blue skin. De red meat, wellicht de bekendste in dit rijtje, staat ook wel bekend als de watermeloen radijs en komt oorspronkelijk uit China. Van buiten lijkt de red meat radijs wat op een meiraapje, maar de binnenkant heeft een prachtige roze/rode kleur. Door deze prachtige kleur is de red meat radijs het perfecte product om uw gerechten kleur mee te geven. Maar ook qua smaak is de red meat radijs echt een toevoeging in uw gerecht. Licht pittig, een stevige bite en mooi sappig.

Ook de green meat en de blue skin radijs zijn indrukwekkende verschijningen. De green meat is prachtig wit met groen van binnen en de blue skin heeft een bijzondere paarse marmering. Qua smaak komen de green meat en de red meat goed overeen, de blue skin is wat minder peperig en heeft een frissere smaak.

De meat radijzen zijn zeer geschikt om rauw te verwerken in bijvoorbeeld salades, zo komt de prachtige kleur goed tot zijn recht. Maar de meat radijzen zijn ook heerlijk om bijvoorbeeld zoetzuur te marineren, te bakken of te verweken in stoofgerechten.

Red meat radijs

Artikelnummer 20286

Smaak: Prachtige rood/roze binnenkant met een stevige structuur, licht peperig en mooi sappig.

Toepassing: Snijd of schaaf in dunne plakken en gebruik rauw in bijvoorbeeld een salade.

Combineren met: Erg lekker om bijvoorbeeld in te leggen in zoetzuur. Zo blijft ook de kleur mooi behouden.

Green meat radijs

Artikelnummer 20420

Smaak: Met een wit en groene binnenkant. Vaak pittiger dan de red meat radijs en groter in formaat.

Toepassing: Komt rauw het beste tot zijn recht, maar ook lekker om toe te voegen aan soepen en roerbakgerechten.

Combineren met: Leuk om bijvoorbeeld rauw te raspen en als specerij te gebruiken op sushi of sashimi, voegt een heerlijk pittige kick toe.

Blue skin radijs

Artikelnummer 20225

Smaak: Paars gemarmerd van binnen met een frisse en licht pittige smaak. De blue skin radijs heeft een goede stevige structuur.

Toepassing: Net als de andere meat radijzen komt de blue skin het beste tot zijn recht in rauwe, frisse gerechten.

Combineren met: Probeer rauw te verwerken om de kleur optimaal te behouden. Brengt extra pit en structuur in bijvoorbeeld een salade of sandwich.

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.