Vir/gin premium cocktails
Rungis en de Blendbrothers, Hendrik en Kamiel Buysse, introduceren met trots Vir/gin: een bekroonde lijn van premium pre-batched basissen voor cocktails en mocktails. Speciaal ontwikkeld voor horeca en catering, waar kwaliteit, gemak en duurzaamheid hand in hand gaan.
Culinaire broers Hendrik en Kamiel Buysse zijn geboren uit de Zeeuwse klei en delen een passie voor koken en cocktails. Hun uitgebreide ervaring in de gastronomie en internationale opdrachten heeft hen in staat gesteld nieuwe smaken, structuren, bereidingswijzen en (keuken)technieken te ontdekken en eigen te maken.
Hun liefde voor lekker eten ontstond al in hun jeugd. “We komen uit een familie met een passie voor koken en het gebruik van verse producten en hoogwaardige ingrediënten. Daar ligt onze basis,” vertellen ze.
Chef Hendrik Buysse begon zijn carrière bij Oud Sluis*** en vervolgde zijn reis bij Edwin Vinke (De Kromme Watergang**) en als sommelier bij De Jonkman**. Kamiel Buysse werkte jarenlang in de cocktailbar van Pure C** en later als mixologist in The Upper Room Bar van The Jane**. Samen creëren ze een unieke ervaring waarin goed eten, verfijnde drankjes en muziek naadloos samenkomen.
Basil smash Horse’s neck Mint Julep
Rungis en Blendbrothers introduceren met trots Vir/gin, een exclusieve lijn van premium pre-batched bag-in-box aperitiefdranken en cocktails. Deze innovatieve collectie bestaat uit zowel alcoholische als alcoholvrije varianten en werd bekroond door Gault & Millau tijdens de Culinary Innovators Awards.
Een van de hoogtepunten uit deze lijn is de Virgin Basil Smash. Deze frisse, alcoholvrije cocktail overtuigde de jury met zijn verfijnde kruidigheid, die het gevoel geeft alsof je een alcoholische drank drinkt.
De bag-in-box cocktails bieden talloze voordelen voor restaurants en cateraars:
- Kostenbesparing: Minder personeel nodig door de eenvoudige serveermethode.
- Consistentie: Altijd een perfect product, glas na glas.
- Duurzaamheid: Minimale waste dankzij een langere houdbaarheid.
Uniek aan deze cocktails en mocktails is hun veelzijdigheid. Voeg een spirit toe aan de alcoholvrije basis, en je transformeert een mocktail eenvoudig in een cocktail. Zo wordt de efficiëntie in restaurants en bars verder verhoogd, zonder in te leveren op kwaliteit.
Met Vir/gin brengen de Blendbrothers een baanbrekend product dat smaak, gemak en duurzaamheid samenbrengt. Perfect voor horecaprofessionals die streven naar topkwaliteit en innovatie. Wist je dat de Vir/gin premium cocktails ook prima te verwerken is tot bijvoorbeeld een granité.
Bespaar tijd, verminder waste, en lever een consistent product aan je gasten.
Virgin Basil Smash
Premium pre-batched cocktail
Artikelnummer 200063, bag-in-box 5 liter
€ 2,48 p/serve 125ml, martiniglas
De frisse, unieke mocktail met de volle smaak van basilicum!
1. | Vul het glas met ijsblokjes. |
2. | Schenk 20ml gin (gin basil smash), mezcal (mezcal basil smash) of hierbas (hierbas basil smash) in het glas of sla deze stap over indien alcoholvrij gewenst is. |
3. | Schenk 125 ml Virgin Basil Smash in het glas. |
4. | Druppel een half pipetje basilicum olie. |
5. | Strooi een aantal geroosterde boekweit zaadjes over de olie. |
Virgin Mint Julep
Premium pre-batched cocktail
Artikelnummer 200065, bag-in-box 5 liter
€ 2,73 p/serve 125ml, wijnglas of coupe
De verfijnde versie van een alcoholvrije mojito.
1. | Vul het glas met ijsblokjes. |
2. | Schenk 125 ml Virgin Mint julep in het glas. |
3. | Schenk 15 ml blanke rum of top af met cava, prosecco of champagne. Of sla deze stap over voor een alcoholvrije mocktail. |
4. | Serveer zonder garnering, of werk af met enkel blaadjes munt of R&D Food Revolution Strawberry & Basil espuma (strawberry mojito). |
Virgin Horse’s Neck
Premium pre-batched cocktail
Artikelnummer 200064, bag-in-box 5 liter
€ 1,49 p/serve 150ml, highball of tumbler
Mocktail met Aziatische smaken zoals verse yuzu, citroengras en kafirlimoenblad, met een aangename punch van gember.
1. | Vul het glas met 35ml bourbon (horse’s neck), bruine rum (dark ’n stormy), vodka (Asian mule) of sla deze stap over indien alcoholvrij. |
2. | Schenk 50ml van de Virgin Horse’s Neck in het glas. |
3. | Schenk 100ml spa rood of een soda met harde bubbel. |
4. | Vul het glas met ijsblokjes. |
5. | Werk af met limoen, citroengras, kafir, limoen blad, shiso of gember. |