Yuca maniok frieten

De krokante cassave friet uit Zuid-Amerika.

Yuca, maniok, yam en cassave, deze Zuid-Amerikaanse wortel staat bekend onder vele namen. Rungis biedt gegaarde yuca friet aan welke je alleen nog maar hoeft af te bakken. Deze yuca friet hoeft niet gepaneerd te worden om knapperig te zijn en lange tijd krokant te blijven, zelfs als ze zijn afgekoeld blijven de yuca frieten knapperig.

In vergelijking met normale aardappelfriet neem yuca friet tijdens het bakken 20% minder olie op en zelfs 30% minder dan zoete aardappel friet doet. Ook verliezen de yuca frieten minder gewicht tijdens het frituren.

Yuca friet heeft een centrale plaats in de Zuid-Amerikaanse keuken. Dankzij de eenvoudige bereiding en vele mogelijkheden worden de yuca frieten ook steeds populairder in Nederland. Yuca friet is een perfect bijgerecht of basis voor street food. De yuca is een bron van goede koolhydraten en is van nature glutenvrij en veganistisch Hierdoor zijn de yuca maniok frieten een perfect en gezond alternatief voor aardappel friet.

De yuca is heel gemakkelijk te bereiden, afbakken is voldoende, net zoals we bij aardappel friet doen. Heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Yuca maniok frieten

Artikelnummer 261033, zak 2,5 kilo

Smaak: Heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Volle en naturelle smaak.

Bereidingswijze: Makkelijk te bereiden, hetzelfde als aardappel friet.

Combineren met: Super bruikbaar als onderscheidende side dish.

Yuca friet sous-vide gegaard. De vacuumzak waarin de yuca friet wordt gegaard is ook direct de verpakking waarin we de yuca friet bij je leveren. Er zit 2,5 kilo yuca friet in een verpakking. Om de yuca friet voor het garen niet bruin te laten kleuren is een kleine hoeveelheid van het antioxidant natriummetabisulfiet toegevoegd. Ter vergelijking: een handje noten of 2 glazen rode wijn bevat meer van deze antioxidant dan 10 kilo yuca friet.

De yuca friet is ook duurzamer dan bijvoorbeeld normale aardappelen en zoete aardappelen. Om 1 kilo yuca te produceren is 82 liter water nodig, tegenover 383 liter water en 284 liter bij aardappelen en zoete aardappelen. Deze plant kan tegen een stootje en geeft veel opbrengst, zelfs op arme en droge grond. Dit maakt dat de yuca maniok ondanks de klimaatveranderingen goed te telen is en blijft.

Rungis, dat is een leverancier met topproducten. En altijd hebben ze primeurs. De service is ook goed.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.