Zelf asperges steken op de Brabantse Wal

Ga jij maandag 28 april mee? Samen met collega-chefs lopen we door de aspergevelden van de schitterende Brabantse Wal, het oudste aspergegebied van Nederland.

Schrijf je nu in via het formulier onderin deze pagina!

De witte asperge heeft een unieke teelt. Onze leverancier oogst het witte goud dagelijks, bewerkt het waar nodig en zet het klaar voor belevering. In deze video nemen we je mee door dit bijzondere proces: van zaadje tot plaatje!

De Brabantse Wal asperge

De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de Wal waait. De Brabantse Wal Asperge is als enige asperge erkend als Europees Streekproduct.

Meld je snel aan

We starten om 10:30 uur in Ossendrecht bij Bergen op Zoom en eindigen rond 14:30 uur. Wil jij er bij zijn samen met een collega? Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt en er is veel interesse. Je inschrijving is pas definitief na bevestiging van Rungis. Tot maandag 28 april!

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.