Talent naar de top

Voor Rungis is aanstormend horecatalent heel belangrijk!

Wij helpen de professionals van de toekomst verder door middel van excursies, gastlessen en seizoensinformatie over groente en fruit. Ook wordt ons VijfSeizoenen Inspiratieboek als leermiddel gebruikt en werken we mee aan de ontwikkeling van nieuwe SVH leermiddelen.

Ondersteuning bij horecaopleidingen

Rungis werkt mee aan het up-to-date houden van de kennis van leerlingen en vakdocenten. Ontwikkelingen in de gastvrijheid gaan snel, groente en fruit nemen om verschillende redenen een steeds belangrijkere plek in. Nieuwe productgroepen als verse zeewieren en Japans groente en fruit bieden eindeloos veel toepassingen en mogelijkheden. Juist de toekomstige generatie horecaprofs willen we bij deze ontwikkelingen betrekken.

VijfSeizoenen Inspiratieboek

Onze trots: dé inspiratiebron voor chefs, docenten en studenten. In ons VijfSeizoenen Inspiratieboek leiden we je langs de vijf seizoenen van Rungis, namelijk de lente, voorzomer, zomer, herfst en winter. Het leuke van seizoensproducten is dat je er echt naar uit kan kijken, ook zijn seizoensproducten duurzamer, beter betaalbaar en lekkerder.

In ons boek behandelen we de smaak, bereiding en mogelijke smaakcombinaties van meer dan duizend groenten- en fruitsoorten. Het VijfSeizoenen Inspiratieboek wordt op dit moment al op diverse scholen gebruikt en is tegen gereduceerd tarief beschikbaar voor het onderwijs.

Gert Jan’s keuze: culinair kompas

Wekelijks maken we Gert Jan’s keuze, een korte film waar in we je in één minuut laten zien welk groente en fruit nu op z’n best is. Deze film verspreiden we via e-mail en social media. Menig Chef gaat er op vrijdag om 15:00 uur voor zitten. Gert Jan: “Wie de seizoenen als culinair kompas gebruikt, ervaart dat seizoensgebonden koken je creativiteit een enorme boost geeft!”

Volg samen met je collega’s en klasgenoten Rungis op Facebook en Instagram om dagelijks te zien welke primeurs bij ons in Barendrecht binnen komen. De teler achter het product heeft hier zijn podium.

SVH Meestertitel

SVH Meesters zijn een uithangbord voor de Nederlandse hospitality branche. Rungis steunt organisaties als het Gastronomisch Gilde, de SVH, Euro-Toques en Gastronomixs door middel van sponsoring, en vooral door het delen van kennis.

Voor de Communicatie en Trends bij Rungis is SVH Meesterkok Niels van den Berg verantwoordelijk: “het uitdragen van ons schitterende vak en het promoten van de eerlijke keuken bij aanstormend horecatalent is voor Rungis een speerpunt waar we ons hard voor maken”.

Nieuwe SVH leermiddelen

Rungis werkt nauw met SVH samen bij de ontwikkeling van nieuwe leermiddelen voor koks en gastvrijheidsprofessionals. Van den Berg: “De nieuwe leermiddelen bestaan uit boeken samen met een online omgeving waar pakkende filmpjes een visie op het vak laten zien. Ook worden de technieken die in het keuken- en gastvrijheidsvak belangrijk zijn aantrekkelijk in beeld gebracht. Op dit moment zijn de leermiddelen voor niveau 1 en 2 afgerond. Aan niveau 3 en 4 wordt hard gewerkt”.

Bekijk hier een sneakpreview van achter de schermen:

Gastlessen
Enkele malen per jaar verzorgt Rungis een gastles voor opleidingen als de Sterklas en de Cas Spijkers Academie. “Het is keer op keer bijzonder om te zien welke gerechten de studenten bereiden met groente en fruit wat zij eerder die ochtend nog niet kende” noemt Niels.

Naar de bron
Je kan je gasten, collega’s of leerlingen pas vurig over een product vertellen als je zelf bij de bron bent geweest. Een aantal keer per jaar gaan we met chefs en docenten naar telers die vol zijn van hun product en alles doen voor de beste smaak. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk!

Nooit uitgeleerd

Persoonlijke ontwikkeling en leren stopt nooit. Rungis helpt chefs, docenten en studenten tijdens alle fases in hun carrière om up-to-date en geïnspireerd te blijven. Kom langs bij ons in Barendrecht of sluit aan bij een van onze events en boost je creativiteit met groenten en fruit.

Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.