Een cress voor alle toepassingen

Koppert Cress is gespecialiseerd in micro groenten, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen en dus onmisbaar in jouw gerecht.

Hoe het begon

Hoewel het bedrijf is opgericht in 1988, is de grote groei en het succes van na juli 2002, toen Rob Baan het bedrijf overnam. Rob veranderde niet alleen de naam in Koppert Cress, hij had ook een heel eigen visie en motivatie om dingen anders aan te pakken. Smaak werd de drijfveer voor het bedrijf en het assortiment wordt nu volledig bepaald door jouw behoeftes, die van de chef.

In 2006 werd de locatie in Monster, in het Westland, uitgebreid tot 1,7 ha. het bedrijf is nu in staat om mee te gaan met de aanzienlijke groei die het de afgelopen jaren kent en de toenemende interesse voor haar product.

Een cress voor elk gerecht

Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. De cressen hebben een uitgesproken eigen smaak en kunnen een gerecht echt afmaken. of je nu kiest voor de Atsina cress met een mooie zoete anijssmaak, de Tahoon cress die juist een sterke nootachtige smaak heeft, de zilte Salicornia cress of de cress waar het allemaal mee begon, de Shiso purper, elke cress heeft zijn eigen unieke smaak en dient altijd met zorg uitgezocht te worden bij het juiste gerecht.

En de keuze wordt steeds groter. Het assortiment is constant in beweging en er komen altijd weer nieuwe producten bij. Rungis heeft het gehele aanbod in haar assortiment op voorraad en elke cress wordt bewaard en uitgeleverd op de aanbevolen manier. Zo worden sommige cressen warmer of kouder bewaard dan andere om ze zo optimaal van smaak en zo vers mogelijk bij jou in de keuken te kunnen leveren.

Bekijk hier het actuele aanbod cressen op onze website.

Nog na het diner besteld en de volgende dag al in de keuken

Cressen

Aclla cress

Artikelnummer 80109

Smaak: Frisse citrusachtige smaak.

Bereidingswijze: Komt zowel in zoete als in hartige gerechten goed tot zijn recht.

Combineren met: Heerlijk in desserts, maar ook met groenten als knollen, pastinaak of tomaat.

Adji cress


Artikelnummer 80148

Smaak: Scherpe, kruidige smaak.

Bereidingswijze: Een gewas dat zijn oorsprong vindt in het Verre Oosten. Adji cress kan gebruikt worden als pepervervanger.

Combineren met: In Japan een delicatesse met vette vis.

Affilla cress


Artikelnummer 80001

Smaak: Zoete doperwtensmaak.

Bereidingswijze: Inzetbaar in koude en warme gerechten. Ook lekker in salades waarin de erwtensmaak goed tot zijn recht komt.

Combineren met: Door de zoete smaak goed te com

Astina cress


Artikelnummer 80027

Smaak: Zoete anijssmaak.

Bereidingswijze: Smaakt heerlijk bij zoete gerechten en in desserts met chocolade.

Combineren met: Door de venkeltonen ook een goede combinatie met milde vissoorten.

Basil cress


Artikelnummer 80002

Smaak: Krachtige, frisse basilicumsmaak.

Bereidingswijze: Door het jonge blad in zijn geheel te gebruiken blijft de structuur mooi.

Combineren met: Basil cress komt het beste tot zijn recht in combinatie met kalf, lam of kip

Borage cress


Artikelnummer 80003

Smaak: Een onmiskenbare frisse komkommersmaak met ziltige tonen van oester.

Bereidingswijze: Leent zich uitstekend voor een combinatie met schaal- en schelpdieren.

Combineren met: Een echte aanrader in combinatie met vlees of steak tartare.

Broccoli cress


Artikelnummer 80004

Smaak: Een milde broccolismaak.

Bereidingswijze: Gebruik broccoli cress om een broodje gezond ‘echt’ gezond te maken.

Combineren met: Lekker in de salade, op een broodje kaas of op soepen en sauzen.

Chili cress

Artikelnummer 80044

Smaak: Scherpe radijssmaak.

Bereidingswijze: Een pittige en decoratieve smaakmaker.

Combineren met: Koude en warme gerechten. Bij koude gerechten lekker in salades en bij warme gerechten om het vettige te doorbreken.

Daikon cress

Artikelnummer 80005

Smaak: Een Japans plantje met een scherpe rettichsmaak.

Bereidingswijze: Door de scherpe smaak een echte smaakmaker.

Combineren met: Lekker in combinatie met rauwe vissoorten.

Ghoa cress 

Artikelnummer 80031

Smaak: Frisse citrussmaak met een milde geur van koriander.

Bereidingswijze: Deze kiemen passen uitstekend bij Aziatische gerechten.

Combineren met: In soep of salades. Maar ook in desserts is deze cress heerlijk. Bijvoorbeeld met tropisch fruit.

Honny cress

Artikelnummer 80039

Smaak: Intense, zoete smaak.

Bereidingswijze: Maakt gerechten zoet zonder calorieën toe te voegen. Doe de cress bijvoorbeeld door een dessert.

Combineren met: Desserts of schimmelkazen. De zoete smaak is daarnaast ook een perfecte tegenhanger van bittere en zure ingrediënten.

Kyona cress

Artikelnummer 80272

Smaak: Milde mosterd smaak met tonen van bloemkool.

Bereidingswijze: Combineert erg mooi met stevige vlees- en vissoorten.

Combineren met: Bij tournedos, maar ook bij koolsoorten en aardappel

Limoen cress

Artikelnummer 80009

Smaak: Limoen cress heeft een heerlijke limoengeur en –smaak.

Bereidingswijze: Deze cress komt goed tot zijn recht in desserts.

Combineren met: Om de anijstonen naar boven te halen kun je deze cress het beste combineren met schaal- en schelpdieren.

Lupine cress

Artikelnummer 80156

Smaak: Met een umami smaak.

Bereidingswijze: Door zijn stevige een toevoeging voor zowel warme als koude gerechten.

Combineren met: Lekker bij licht verteerbare vis, als vervanger van groente of als garnering.

Melissa cress

Artikelnummer 80160

Smaak: Aromatische mix van munt met een subtiele citroengeur.

Bereidingswijze: Lekker bij zoete producten als schaal- en weekdieren, pompoen of bijvoorbeeld zoete aardappel.

Combineren met: Bij uitstek geschikt om smaak toe te voegen aan water of dranken.

Motti cress

Artikelnummer 80143

Smaak: Een smaakvolle en decoratieve cress.

Bereidingswijze: Het jonge plantje van een aromatisch kruid dat al eeuwen lang gebruikt wordt en waar veelzijdige combinaties mee te bedenken zijn.

Combineren met: Deze natuurlijke smaakmaker kan ingezet worden bij zout arme gerechten.

Mosterd cress

Artikelnummer 80011

Smaak: Een sterke wasabi/mosterd smaak.

Bereidingswijze: Een unieke uitstraling door meerdere kleuren op het blad. In het jonge blad zit een mooie sterke smaak.

Combineren met: Gebruik als smaakmaker in salades of met carpaccio. Combineert goed met de Aziatische keuken

Persinette cress

Artikelnummer 80055

Smaak: Zeer bekende decoratieve smaakmaker.

Bereidingswijze: Gebruik vlak voor opdienen om een bitter effect op het gerecht te voorkomen.

Combineren met: Soepen, vlees, vis en gevogelte.

Rock chives

Artikelnummer 80012

Smaak: Een fijne knoflooksmaak.

Bereidingswijze: Het zwarte dopje op de cress, het zaadhulsje, wordt knapperig na kort verwarmen.

Combineren met: Groentegerechten, vis en vlees.

Rucola cress


Artikelnummer 80014

Smaak: Een klein plantje met een zeer sterke smaak. Mild nootachtig.

Bereidingswijze: Houd de cress rauw of voeg pas als laatste toe, bijvoorbeeld in de pastasaus

Combineren met: Een fijn blaadje dat het verrassend goed doet op een amuse of door de sla gemengd.

Sakura cress


Artikelnummer 80015

Smaak: De smaak van radijs met een mooie dieprode kleur.

Bereidingswijze: Zeer breed inzetbaar, vooral sterk in koude gerechten.

Combineren met: Geeft een frisse en pittige smaak aan vettige gerechten. Bijvoorbeeld bij steak tartare of tonijn.

Scarlet cress


Artikelnummer 80047

Smaak: Een zeer decoratieve cress met een milde smaak van rode biet.

Bereidingswijze: Het kleurrijke accent maakt de scarlet cress zeer geschikt voor in salades.

Combineren met: De aardse smaak van de cress combineert goed met zoet in desserts. Een combinatie met vis of vlees versterkt de smaak van de rode biet.

Sechuan cress


Artikelnummer 80017

Smaak: Lichtgroen blad met een mondgevoel van licht sprankelend naar tintelend verdovend.

Bereidingswijze: Het uitzonderlijke mondgevoel is voor liefhebbers een aandachtstrekker.

Combineren met: Begeleidend bij verschillende soorten cocktails, vruchtensappen en amuses een aanrader

Shiso groen


Artikelnummer 80018

Smaak: Echt Japans. Een anijsachtige smaak.

Bereidingswijze: In Japan wordt er eigenlijk geen visgerecht gegeten zonder Shiso. De smaak hoort bij rauwe vis.

Combineren met: Bij visgerechten maar ook bij salades. Heerlijk bij verse tonijn.

Shiso purple


Artikelnummer 80022

Smaak: Heeft iets van komijn maar is eigenlijk op zichzelf staand.

Bereidingswijze: Shiso purple is zeer breed inzetbaar, met een hoog decoratief gehalte.

Combineren met: bospaddenstoelen, kaas of rauwe vis.

Tahoon cress

Artikelnummer 80024

Smaak: De zaden hebben een sterke beukenotensmaak. Deze smaak komt ook terug in de tahoon cress.

Bereidingswijze: Verwarming van de cress geeft een heel goede smaakoverdracht.

Combineren met: wild of tapenade en sauzen

Vene cress


Artikelnummer 80144

Smaak: Een bijzonder decoratieve verschijning met een verrassende smaak. Licht zuur van smaak.

Bereidingswijze: De licht zure smaak biedt goede mogelijkheden om deze cress veelzijdig in te zetten.

Combineren met: Met name bij vette gerechten, maar ook in groene salade is vene cress een aantrekkelijk ingrediënt.

Zorri cress


Artikelnummer 80149

Smaak: Pittig van smaak.

Bereidingswijze: Inzetbaar in koude en warme gerechten.

Combineren met: Combineert goed met frisse gerechten. Specifiek te combineren met ravioli, schapenkaas of makreel.

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.