Zwarte wintertruffel
Truffels, één van de meest delicate producten ter wereld. Of het nu gaat om de subtiele zomertruffel, de intense bianchetti of de zwarte wintertruffel. Elke truffel heeft zijn eigen unieke geur en smaak en zijn eigen seizoen. En nu is de tijd van de zwarte wintertruffel.
Nu optimaal van smaak.
We zitten nu midden in het seizoen van de zwarte wintertruffel. Hij is nu optimaal van smaak, super geurig en van binnen bijna net zo zwart als van buiten. Het perfecte moment om te werken met deze zwarte parel! Dit product groeit vooral in Italië en Frankrijk. Bij Rungis gaan we altijd voor de beste kwaliteit en de beste smaak, zo zal onze truffel de ene keer uit Italië komen en de andere keer wellicht uit Frankrijk. Kwaliteit en smaak is het belangrijkst!
Opsporen van de beste truffels
De eerste selectie van truffels begint bij de truffelzoeker en zijn getrainde honden, die alleen rijpe truffels kunnen ruiken. Deze geur, die al van ver te herkennen is, wijst op een optimale rijpheid. De truffelzoeker controleert vervolgens met zijn neus en handen: rijpe truffels moeten veerkrachtig aanvoelen en een frisse, zuivere geur hebben. Dit vraagt om een getraind oog én een scherpe neus.
Haal het beste uit de truffel
Anders dan de witte truffel, kan de zwarte truffel goed verwarmd worden. Juist dan komt die typische, intense smaak vrij. Truffel combineert mooi bij zachte smaken als roerei, aardappelpuree of risotto. Vermijd smaken die over de truffel heen knallen als rauwe ui of tomaat, zoek het in de subtiliteit en haal het beste uit de truffel. Ga je voor het ‘wauw’ effect? Borstel de truffel goed schoon en schaaf hem bij de gast aan tafel over het gerecht, de geur die vrijkomt is ongeëvenaard!
Verse truffels zijn kort houdbaar en moeten snel gebruikt worden. Bewaar ze in een afgesloten pot in een gekoelde ruimte met keukenpapier om vocht te absorberen. Laat de truffels echter ‘ademen’ door voldoende lucht in de pot te laten en ververs dagelijks het keukenpapier.
Zwarte wintertruffel
Artikelnummer: 150045
Smaak: Ongeëvenaarde smaak en geur. Tonen van aarde, noten en knoflook.
Bereiding: in tegenstelling tot witte truffel, goed te verhitten. Schaven over je gerecht als uiterst smaakvolle garnering.
Combineren met: Subtiele smaken die de truffel niet gaan overheersen. Denk aan risotto, pasta of verschillende kazen.