A wholesaler with a passion for fruits & vegetables
The vegetable specialist of the Dutch food industry
Largest selection fruits & vegetables of the Netherlands
Daily brought to you into the kitchen
Rungis helps you further with fruits & vegetables
From cafes to Michelin starred restaurants

Gert Jan´s choice

In the field: Cerisa cherries, yellow cherries and Dutch apricots

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
14 uur geleden

Het seizoen van het Zuid-Europese citrusfruit is in volle gang. 🍊🍋🫒Diverse soorten als de aromatische bergamot, roze tijger citroenen en de heerlijke buddha finger zijn weer binnen.

Dit geselecteerde citrus heeft een ultiem aroma dankzij de optimale rijpheid. Door het mediterrane klimaat, waarin de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot zijn, krijgen citrusvruchten een subliem en sterk aroma.

Deze citrusvruchten uit Zuid-Europa zijn onbehandeld. Dat betekent dat er geen waslaagje op de vruchten wordt aangebracht en zodoende de schil van de vrucht bruikbaar is in de keuken.

👉https://rungis.nl/blog/citrus-uit-zuid-europa/

#citrus #rungisnl #VijfSeizoenen #smaakvanrungis #barendrecht #rungis #chefswarehouse #freshfood #chef #chefs
... Lees meerInklappen

Het seizoen van het Zuid-Europese citrusfruit is in volle gang. 🍊🍋🫒Diverse soorten als de aromatische bergamot, roze tijger citroenen en de heerlijke buddha finger zijn weer binnen.
 
Dit geselecteerde citrus heeft een ultiem aroma dankzij de optimale rijpheid. Door het mediterrane klimaat, waarin de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot zijn, krijgen citrusvruchten een subliem en sterk aroma.
 
Deze citrusvruchten uit Zuid-Europa zijn onbehandeld. Dat betekent dat er geen waslaagje op de vruchten wordt aangebracht en zodoende de schil van de vrucht bruikbaar is in de keuken.

👉https://rungis.nl/blog/citrus-uit-zuid-europa/

#citrus #rungisnl #VijfSeizoenen #smaakvanrungis #barendrecht #rungis #chefswarehouse #freshfood #chef #chefs

The five seasons of Rungis

The wintry flavors

Beets, cabbage, sprouts; don't say the winter is a less wealthy season. And what about all the citrus, which is now at its best.

The way spring tastes

A new spring... new flavors. Celebrate spring with creamy white asparagus, flowers on the plate and lettuce with the dew still on it.

Early summer flavors

It’s time for flowers. In fact, they are allowed on the plate. Along with all those wonderful fresh lettuces the early summer brings you.

The summery flavors

The summer with its abundance: plenty of choice, plenty of flavors and most of all, plenty of color.

The autumn flavors

Less color, but definitely no less flavor. The roots are big and thanks to the lower temperature, pleasantly sweet.

At Rungis they already know for 15 years what i want and how i don't want it. This way you make each other stronger.

'Their colleagues come at the exact right time with an inspiration box. That’s how you immediately know: this is in season. And if i want something special, they start looking for it.'