De vijf seizoenen van Rungis

Wie dicht bij de natuur staat en uitgaat van de kracht van elk seizoen, komt er niet onderuit; er bestaan vijf unieke seizoenen, met groente, fruit en kruiden die authentiek zijn voor dat jaargetijde.

Rungis kent 5 seizoenen in aardappelen, groenten en fruit: winter, lente, voorzomer, zomer, en herfst.  AGF, geoogst in haar eigen seizoen, is smaakvoller, voordeliger en ‘groener’. Komt het ook nog eens uit de streek waar hun ‘wortels liggen’, dan is de smaak helemaal optimaal. Het klinkt heel simpel, en dat is het eigenlijk ook.

Zo smaakt de winter

Bieten, kolen, spruiten, zeg niet dat de winter een minder rijk seizoen is. En dan is er nog al dat citrusfruit dat juist nú op zijn lekkerst is.

 

Winterseizoen

Zo smaakt de lente

Een nieuwe lenteseizoen betekent nieuwe smaken. Vier het voorjaar met roomwitte asperges, bloemen op het bord en sla waar de dauw nog op ligt.

 

Lenteseizoen

Zo smaakt de voorzomer

Tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Sterker nog: ze mogen op het bord. Samen met al die fantastische frisse slasoorten die dit seizoen je brengt.

Voorzomerseizoen

Zo smaakt de zomer

De zomer met zijn overvloed: volop keus, volop smaak en vooral ook volop kleur. Sappige rijpe tomaten, zoete paprika’s en heerlijk zachte aubergines.

Zomerseizoen

Zo smaakt de herfst

De herfst brengt ons minder kleur, maar zeker niet minder smaak. De wortelgewassen zijn nu groot en door de lagere temperaturen aangenaam zoet.

Herfstseizoen

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.