Kleurenpalet van Perupa aardappelen
Van de gekleurde aardappelen is de truffelaardappel bij veel chefs het bekendst. Maar er zijn nog veel meer gekleurde aardappelen: de Perupas
Soms vergeten we wat voor prachtige kleuren de natuur ons gegeven heeft. Gelukkig hebben de boeren uit het Andesgebergte het brede scala aan kleuren, vormen en smaken van de originele aardappelsoort bewaard. Deze oude rassen zijn de basis voor de Perupas. Oude rassen uit het Andesgebergte, terug op je bord! Elke Perupa heeft zijn eigen kleur en eigenschap. Van vastkokend tot kruimig en van een ronde volle smaak bij de ene aardappel tot een iets bittere en frisse smaak bij de ander. Bovendien zijn de Perupas extra gezond door de grote hoeveelheid antioxidanten en een lust voor het oog door de opvallende kleuren.
Lily Rose
Artikelnummer 130105
Smaak: Mooie oudroze kleur met een verse en lichte structuur. Deze vastkokende aardappel heeft een klein bittertje.
Bereidingswijze: Bakken in de pan, roosteren in de oven of stomen in de schil. Bij garing blijft de kleur behouden.
Combineren met: Mooi in groenten gerechten met bijvoorbeeld artisjok, spinazie en bospeen.
Double Fun
Artikelnummer 130106
Smaak: Iets romig en neutraal van smaak. Redelijk vastkokend.
Bereidingswijze: Blancheren met zuur geeft een intensere kleur. Bij garing blijft de kleur behouden.
Combineren met: Spannend met zeewieren en zilte groenten.
Violet Queen
Artikelnummer 130117
Smaak: Licht zoet, aards en nootachtig. Met hints van rode biet.
Bereidingswijze: Mooi krokant als chips, friet of gebakken aardappel. Bij garing blijft de kleur behouden.
Combineren met: Maak eens knal paarse aardappel blini’s.
Blue Star
Artikelnummer 130107
Smaak: Mooie blauw-paarse marmering.
Bereidingswijze: Bereid deze aardappel in de schil of voeg zuur toe voor een beter behoud van kleur.
Combineren met: Zeer verfijnd in lauwwarme aardappel salade.
Oer aardappelen
Artikelnummer 130082
Smaak: Stevige smaak en romige structuur met een mooie diep gele, bijna oranje kleur.
Bereidingswijze: Geschikt om gewoon te koken, maar geeft ook een bijzonder mooie stamppot of mooie gele puree.
Combineren met: Denk bijvoorbeeld aan een gerecht waar de oer aardappel tot vichyssoise is gemaakt, gecombineerd met Noordzeekrab en roodhoorntjeswier.