Nieuwe lichting Sterklas van start in Pulitzer Amsterdam

 

De nieuwe lichting Sterklassers is het opleidingsjaar goed begonnen bij Pulitzer Amsterdam. SVH Meesterkok Jeroen Robberegt, voorzitter van Stichting Sterklas en executive chef van het Pulitzer, heeft het jaar afgetrapt tijdens een bijzondere lunch met de nieuwe Sterklassers, docenten, leermeester en bestuursleden van de stichting Sterklas.

De Sterklas is al ruim 20 jaar één van de hoogste culinaire vakopleiding voor een succesvolle loopbaan in de topgastronomie. Gastlessen door chefs en productspecialisten zijn een belangrijk onderdeel van de opleidingen. Rungis geeft onder het motto ‘talent naar de top’ door het jaar heen verschillende gastlessen op de beste koksscholen, waaronder de Sterklas in Amsterdam.

Talent naar de top’

Tijdens de aftrap van het nieuwe jaar heeft SVH Meesterkok Niels van den Berg, binnen Rungis verantwoordelijk voor Communicatie & Trends, een gerecht gemaakt van aardpeer met smaken uit de zee. De gebruikte zeewieren, zilte groenten, Peruaanse knollen en bijzondere paddenstoelen zullen in de gastles, welke op 10 februari gepland staat, zeker terugkomen!

Rungis heeft een enorm assortiment van hoge kwaliteit. Zelfs als een product er niet is, wordt het toch gevonden. ’T wordt gewoon geregeld!

Ze leveren mooie groenten en fruit en je kunt producten bestellen die niet standaard zijn. Ik werk al heel lang met hen samen. Rungis was een van de eerste leveranciers die ik heb benaderd toen ik voor mezelf begon. We hebben nauw contact, soms zelfs in de nacht. Dan app ik: heb je nog iets leuks?