Sfeerverslag zelf zeewier snijden in de Oosterschelde

Onder leiding van Jan Kruijsse, dé zeewiersnijder van Rungis, heeft iedereen zijn eigen wieren met succes weten te oogsten. De fascinerende zeewieren, de bevlogen gasten en het enthousiasme en de kennis van Jan maken vandaag tot een culinair feestje!

Soms lijkt het of alles ontdekt is, maar de Oosterschelde biedt nog een ongekende schat aan culinaire mogelijkheden. Rungis wil graag laten zien wat er verkrijgbaar is en, het belangrijkste, welke kansen er voor jou liggen. We gaan aan de slag met echt vers visdraadwier, Iers mos, Japans bessenwier en bijvoorbeeld roodhoorntjeswier en codium.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.

Rungis is de perfecte partner om je te ontlasten en bepaalde werkzaamheden uit handen te nemen. Toen ze op Hoorn gingen rijden, was de keuze gauw gemaakt.