Eerste Cerisa kersen voor Sidney Schutte van Amsterdams Librije’s Zusje

Sidney Schutte, Executive Chef van het met twee Michelinsterren bekroonde Librije’s zusje in het Amsterdamse Waldorf Astoria, neemt met trots de allereerste Cerisa kersen van dit seizoen in ontvangst. “De Cerisa kersen zijn mijn favoriete fruit, ik werk er op mijn menukaart al jaren mee.” vertelt Sidney tijdens de overhandiging.

De Cerisa kersen zijn mijn favoriete fruit, ik werk er op mijn menukaart al jaren mee
Direct twee Michelinsterrren

Na 10 jaar bij drie-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle en twee succesvolle jaren bij tweesterrenrestaurant Amber in Hong Kong, verruilde Sidney Schutte Azië voor Amsterdam als Executive Chef van Waldorf Astoria Amsterdam. Onder zijn leiding verwierf het gastronomisch restaurant Librije’s Zusje Amsterdam direct twee Michelinsterrren, binnen zeven maanden na de opening.

Dessert van aspergesla, pandan en Cerisa kersen

“Jaren heb ik de Cerisa kersen in hartige combinaties toegepast. Nu kies ik er heel bewust voor een dessert te maken. We gaan aan de slag met een combinatie van ingelegde aspergesla, gel van pandanblad en natuurlijk de Cerisa kersen.” Deze compositie is een mooi voorbeeld van Sidney’s filosofie: uitgesproken smaakcombinaties en bereidingen, verrassend door een combinatie van Aziatische en westerse lokale producenten.

Vrienden

In desserts komt de smaak van de Cerisa kers juist tot zijn recht als niet te veel suiker in het gerecht wordt gebruikt. Fris en licht zijn de toverwoorden. Ook Champagne of Prosecco en de Cerisa kers zijn vrienden, gecombineerd in gerechten of puur samen in de flute of coupe.

Cerisa kersen zijn zeker niet alleen zoet toe te passen. Ook hartig in salades en voorgerechten zijn ze heel spannend. Juist het mooie zuur en zelfs het lichte bitter van de kers maken de combinaties zeer lekker en spannend. Met producten als asperge, kreeft, ganzenlever maar ook bijvoorbeeld tomaat en burrata blijf je het fijne kersenaroma en de sappige structuur van de Cerisa erg goed proeven.

Een maand eerder

De Cerisa kersen zijn dit jaar een maand eerder beschikbaar dan we gewend zijn. Door de allerbeste kersen uit de Hollandse onverwarmde kas te selecteren kunnen chefs de Cerisa kers langer op de menukaart gebruiken. Aan de kwaliteit wordt niet getoornd, het ras, de rijpheid, de maat en de smaak zijn op en top Cerisa. De kasteelt gaat naadloos over op de teelt buiten, die van de koude grond.

Teler en chef

Telers Rob Janssen en Sjaak Walraven telen vol overgave en passie de lekkerste kersen te wereld in het land van Maas en Waal. Alleen de topselectie van de oogst wordt een Cerisa kers. Rungis uit Barendrecht levert de kersen als exclusieve leverancier dagelijks in de restaurantkeukens. Samen steken zij de nek uit voor uitzonderlijke kwaliteit, niet voor niets is de Cerisa kers al jaren de favoriet van veel chef-koks.

Rungis is een ware trendsetter op het gebied van AGF. Ik werk al langere tijd met Rungis samen en ze dagen me uit steeds nieuwe producten uit te proberen.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.