Herbas uit de tuin van Hertog Jan
David van Steenkiste is van origine chef en heeft o.a. gewerkt bij Restaurant Pure C van Sergio Herman, maar heeft z’n hart verloren aan het telen van kruiden. David kweekt in de tuin van Hertog Jan in Brugge een rijke variatie aan verschillende kruiden. Alles uit de Herbas tuin is eetbaar en kan je in de keuken gebruiken.
Het aanbod van Herbas veranderd mee met de seizoenen, net wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Ben je benieuwd naar ons actuele assortiment van Herbas, kijk dan op inONE onder het kopje ‘Herbas’ of neem contact op met onze collega’s.
Huacatay blad klein
Artikelnummer 33022
Smaak: Sterk geurend kruid met een frisse, citrus achtige smaak.
Bereidingswijze: Zeer goed geschikt om sap of olie van te maken.
Combineren met: Lekker in bijvoorbeeld gin of verschillende cocktails.
Lelie bloemen
Artikelnummer 32160
Smaak: Het blad is vlezig en mals, de smaak en geur is licht bloemig.
Bereidingswijze: Lekker om de bloemen te vullen of om stukken van te gebruiken.
Combineren met: Probeer ook eens in desserts.
Mosterdbloem
Artikelnummer 32137
Smaak: Gele bloemen met een subtiele, pittige mosterd smaak.
Bereidingswijze: Rauw houden.
Combineren met: Goede combinatie met rauwe vis of gebruik als tegenhanger van vette componenten.
Pinda bloem
Artikelnummer 38031
Smaak: Romige smaak welke echt aan pinda doet denken.
Bereidingswijze: Zeker rauw houden, zo is de bloem en de smaak van de bloem het interessantst.
Combineren met: Deze bloem met smaak past perfect in de oriëntaalse keuken.
Szechuan peper toppen
Artikelnummer 33032
Smaak: Szechuan peper toppen geven een heerlijke aromatische tint aan het gerecht.
Bereidingswijze: De jonge verse scheuten en bladeren kunnen in gerechten verwerkt worden.
Combineren met: De Szechuan peper is een winterharde struik die verwant is aan de citroen en sinaasappel.