Masia el Altet olijfolie

Masia El Altet heeft een zeer kleine productie doordat alleen olie wordt geproduceerd van eigen bomen.

De bomen worden gevoed door het minerale grondwater wat komt vanuit de omliggende bergen. Masia El Altet is een familiebedrijf opgericht in 2006, de geschiedenis van de boomgaard en het landgoed gaat terug tot de 17e eeuw. De smaak maakt het verschil, dat moet je zelf ervaren hebben!

30 km van zee en 800 meter hoog

Masia El Altet is een familiebedrijf, in 2006 opgericht door de heer Jorge Petit, samen met zijn vrouw Clara en zijn zoon die ook Jorge heet. De naam Masia El Altet verwijst naar het gebied waar de olijfgaard en het landhuis uit de 17e eeuw zich bevinden. Letterlijk betekent Masia landhuis in het Spaans en El Altet betekent “hoog gelegen”. De olijfgaard ligt op slechts 30 km afstand van de Spaanse Middellandse zeekust en, tegelijkertijd, op 800 m hoogte, tussen de twee natuurparken Sierra de Mariola en Font Roja.

Microklimaat

De locatie en ligging maakt echt het verschil, het microklimaat van koude winterweer maar ook de warme Middellandse-Zee wind en zon geven de extra virgine olijfolie een aantal exceptionele en onmiskenbare kenmerken met als resultaat een uitzonderlijke kwaliteit.

Kleine productie van eigen bomen

Masia El Altet heeft een zeer kleine productie (ongeveer 80.000 flessen per jaar), dit komt omdat ze alleen olie produceren van eigen bomen. De bomen worden alleen gevoed door het minerale grondwater, het water dat ze krijgen komt direct vanuit de bergen welke liggen in de omliggende natuurparken. “Respect voor de natuur die ons omringt en de olijfbomen is een prioriteit. De lokale en beperkte productie is de sleutel om de hoogste kwaliteit te kunnen bereiken” vertelt Jorge.

Olijvenrassen

“Al onze 4 olijfolie variëteiten komen in 500 ml glazen flessen, zijn alle extra vergine en van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit. Dit is de reden waarom de soorten vergelijkbare namen hebben. Verschillen tussen de vier soorten ontstaan door de verschillende olijvenrassen die zijn verwerkt. Door het gebruik van verschillende rassen, smaakt elke olie duidelijk anders.”

Design

Niet alleen de inhoud van de flessen is buitengewoon, de verpakking is ook belangrijk. Het design straalt kwaliteit uit. De opdruk is doormiddel van zeefdruk aangebracht en de capsule is ‘non-drip’.

Op de luxe fles van de High Quality is voor de opdruk 14krt. goud gebruikt.

Dé favoriet van Chefs

Sinds 2007 kiezen chefs als Soenil Bahadour, Marco Poldervaart en Francois Geurts Masia el Altet olijfolie voor hun gerechten of voor op tafel. We zijn hier beretrots op. Internationaal is Joël Robuchon ambassadeur van Masia el Altet.

Samenwerking Masia El Altet & Rungis

Rungis is groente- en fruitspecialist voor de Nederlandse restaurants en foodprofessionals. Rungis kiest in alles voor kwaliteit. Ons volledige assortiment zou ook bij slechts de helft van het aantal toeleveranciers in te kopen zijn. Maar niet in deze kwaliteit. Masia El Altet olijfolie past als geen ander binnen deze filosofie. Wij zien Masia El Altet olijfolie als een basis voor gerechten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maison Verte, is sinds 2007 de exclusieve importeur voor Masia El Altet in de BeNeLux. De ultieme missie sindsdien is de hoge segment gastronomie te inspireren met producten van uitzonderlijke kwaliteit.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.

Rungis heeft een enorm assortiment van hoge kwaliteit. Zelfs als een product er niet is, wordt het toch gevonden. ’T wordt gewoon geregeld!