Sfeerverslag zelf zeewier snijden in de Oosterschelde

Onder leiding van Jan Kruijsse, dé zeewiersnijder van Rungis, heeft iedereen zijn eigen wieren met succes weten te oogsten. De fascinerende zeewieren, de bevlogen gasten en het enthousiasme en de kennis van Jan maken vandaag tot een culinair feestje!

Soms lijkt het of alles ontdekt is, maar de Oosterschelde biedt nog een ongekende schat aan culinaire mogelijkheden. Rungis wil graag laten zien wat er verkrijgbaar is en, het belangrijkste, welke kansen er voor jou liggen. We gaan aan de slag met echt vers visdraadwier, Iers mos, Japans bessenwier en bijvoorbeeld roodhoorntjeswier en codium.

Gelukkig is er bij Rungis sprake van constante aanvoer, want we hebben soms wel driehonderd koolrabi’s nodig. Niet alleen voor De Librije, ook voor bijvoorbeeld Bar Senang: ook daar is groente en fruit ruim vertegenwoordigd op het menu.

Rungis is gewoon compleet. We hebben een goede verstandhouding met de medewerkers, we worden op de hoogte gehouden van de seizoenen; ze denken echt met je mee.