Sfeerverslag zelf zeewier snijden in de Oosterschelde

Onder leiding van Jan Kruijsse, dé zeewiersnijder van Rungis, heeft iedereen zijn eigen wieren met succes weten te oogsten. De fascinerende zeewieren, de bevlogen gasten en het enthousiasme en de kennis van Jan maken vandaag tot een culinair feestje!

Soms lijkt het of alles ontdekt is, maar de Oosterschelde biedt nog een ongekende schat aan culinaire mogelijkheden. Rungis wil graag laten zien wat er verkrijgbaar is en, het belangrijkste, welke kansen er voor jou liggen. We gaan aan de slag met echt vers visdraadwier, Iers mos, Japans bessenwier en bijvoorbeeld roodhoorntjeswier en codium.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.