De lekkerste zomertruffel koop je bij Rungis

De truffel familie kent vijf soorten welke culinair worden ingezet. Als je op hoeveelheid geur en smaak afgaat, is de zomertruffel geen krachtpatser maar eerder verfijnt. Toch maakt dit de zomertruffel niet minder bruikbaar. Zeker nu niet, het seizoen van de zomertruffel is begonnen en de truffels zijn goed beschikbaar.

Vang de geur en smaak

Zomertruffel heeft een subtiele truffelsmaak, minder uitgesproken dan bijvoorbeeld de wintertruffel. Maar zeker niet minder bruikbaar! De zomertruffel is perfect om net die extra touch van truffel aan jouw gerecht te geven, zonder dat het overheerst. Om de smaak het beste tot zijn recht te laten komen, kun je de zomertruffel het beste op het laatste moment over je gerecht schaven. Componenten als risotto, roerei, aardappelpuree of pasta zijn mooie dragers van de fijne truffelaroma’s. Gebruik van paddenstoelen kunnen de smaak ondersteunen. Vermijd smaken die over de truffel heen knallen als rauwe ui of tomaat, zoek het in de subtiliteit en heb succes met het bijzondere seizoensproduct wat de zomertruffel is.

Delicate familie

Het seizoen van de zomertruffel loopt van mei tot omstreeks september, afhankelijk van de natuur. Wanneer dit seizoen afloopt, neemt de herfsttruffel het over. De herfsttruffel is net als de andere variëteiten een eigen soort met een eigen seizoen waarin de truffel rijpt. Herfsttruffel is van binnen iets donkerder van kleur dan de zomertruffel en heeft meer geur en smaak. De wintertruffel is een nog verder overtreffende trap hiervan. Van binnen bijna net zo zwart als van buiten, ronduit geurig met een fijne en volle truffelsmaak.

De witte truffel is een verhaal apart en is het meest geurig van de vijf. Het seizoen loopt van november tot januari. Witte truffel wordt het meest gewaardeerd en is ook verreweg het meest kostbaar. Ook de bianchetti truffel is een vreemde eend in de bijt. Wat betreft uiterlijk lijkt deze truffel op de witte truffel, de geur en smaak is echter wat gasserig en minder verfijnd.

Verse zomertruffel

Artikelnummer: 150058

Smaak: Zomertruffel heeft een subtiele truffelsmaak, minder uitgesproken dan bijvoorbeeld de wintertruffel.

Bereidingswijze: Lekker om over pasta te schraven over een pasta

Combineren met: Componenten als risotto, roerei, aardappelpuree of pasta zijn mooie dragers van de fijne truffelaroma’s.

Er is geen betere: echt. Ik heb met verschillende leveranciers gewerkt, maar sinds ik Rungis heb ontdekt… Ze hebben een groot assortiment met bijzondere producten en bieden een heel goede service. Ik ben meer dan tevreden.

Ze hebben gewoon alles. Bovendien word je zorgeloos geholpen. Je wordt perfect begeleid bij de overgang naar een nieuwe kaart: ze komen langs en nemen door welke producten over vijf, zes weken beschikbaar zijn.