Branche partners
We zijn trots om samen te werken met onze branche partners.
Rungis werkt mee aan het up-to-date houden van de kennis van chefs, leerlingen en vakdocenten. Ontwikkelingen in de gastvrijheid gaan snel, groente en fruit nemen om verschillende redenen een steeds belangrijkere plek in. Wij steunen organisaties die zich hier vol passie voor inzetten.
Dutch Cuisine
Cas Spijkers Academie
Cas Spijkers heeft zich tot zijn overlijden, eind oktober 2011, intensief met ”zijn” opleiding bemoeid. In de geest van Cas daagt de Cas Spijkers Academie koks uit tot het uiterste te gaan om een culinair topniveau te bereiken. Rungis is trots supporter en geeft met regelmaat gastlessen aan de Cas Spijkers Academie’s.
Euro-Toques
In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Rungis onderschrijft de doelen van Euro-Toques en is sinds jaren partner.
Biodiversiteit op je bord
Eet je wereld mooier! Chefs, restaurants en cateraars kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Dat kan door ‘biodiversiteitvriendelijke’ producten op de menukaart te zetten en daarover met gasten te communiceren.
Gastvrij Rotterdam
Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich in in de loop der jaren bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Rungis is als founding partner van Gastvrij Rotterdam vanaf het eerste jaar betrokken.
Gastronomisch gilde
Het Gilde is hét netwerk voor vakmanschap van professionals in food. Het Gastronomisch Gilde is ontstaan door de samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. De samenwerking tussen Rungis en het Gastronomisch gilde kent een lange geschiedenis en is vandaag de dag springlevend.
Gilde Sterklas
De Sterklas is een uitgebreide aanvulling op de niveau 4 beroepsopleiding gespecialiseerd restaurant kok. De Sterklas opleiding wordt gegeven bij de Hotelschool Amsterdam van het ROC van Amsterdam en ondersteunt door SVH Meesterkok. Rungis support de Sterklas onder andere met gastlessen over groente en fruit.
Kokswereld
Kokswereld heeft als doel horecaprofessionals te informeren en te betrekken bij de nieuwste ontwikkelingen in de keuken. Kokswereld biedt productinformatie en bundelt alles wat de foodprofessional moet weten. Rungis is ruim tien jaar partner van Kokswereld.
Gastronomixs
Gastronomixs is een unieke ideeëngenerator voor chefs en foodprofessionals die up to date willen zijn en vooruit willen. Hier vind je alle klassieke bereidingen en de nieuwste technieken overzichtelijk gerangschikt per ingrediënt of productgroep.