Onze geschiedenis
De geschiedenis van Rungis gaat veel seizoenen terug. De passie voor groente en fruit van oprichter Gert Jan Zonneveld Piek zelfs nog verder.
1985
De winkel in Krimpen aan de Lek
Gert Jan stond als kleine jongen in de groentewinkel van zijn zus en zwager. Daar groeide zijn passie voor groenten en fruit. Al op 18 jarige leeftijd opende hij zijn eigen groentekiosk en later, samen met Francis, een groentespeciaalzaak in Krimpen aan de Lek
1989
Restaurants worden beleverd, Rungis is geboren
De voorliefde voor kwaliteit en nieuwe smaken van Gert Jan wekte al snel interesse bij restaurants met de zelfde passie. in 1989 wordt Rungis in Nederland geboren. Meneer Helder, een klant van het eerste uur, bestelt tot op de dag van vandaag, al zijn de hoeveelheden iets kleiner geworden
1993
Eerste zelfstandige pand
Gert Jan en Francis begonnen uiteindelijk vanuit een kleine loods aan de koopliedenweg in Barendrecht, Rungis. Door de naam, die werd geleend van de grote versmarkt bij Parijs, was de link met de top-horeca als snel gelegd
2001
Handelsweg Ridderkerk
Rungis groeide uit z’n voegen en verhuisde naar de Handelsweg in Ridderkerk. Niet alleen het assortiment, maar ook het klantenbestand van Rungis bleef groeien. Nieuwe regio’s werden toegevoegd en nieuwe specialisten werden in huis gehaald.
2011
Handelscentrum
In 2011 verhuisde Rungis naar het Handelscentrum in Barendrecht, tegenwoordig Transportweg. Meer ruimte voor een groeiend assortiment en een stijging in het klantenbestand en het aantal werknemers.
2013
Eerste Gert Jan's keuze
Rungis zet een extra stap om de chef op een creatieve manier te inspireren en te informeren over de nieuwste primeurs. Het eerste Gert Jan’s keuze filmpje is geboren. Zo is de chef altijd up-to-date over de nieuwste seizoensproducten.
2023
Rungis anno nu
Een zelfstandig bedrijf waar vakmanschap, ambacht, passie en kennis goed zijn vertegenwoordigd in het ‘winning team’. Van order entry tot chauffeurs, inkoop tot administratie en van orderpick tot verkoop. Rungis telt ruim 200 werknemers en levert 24/7 aan de horeca. Met zo’n 4000 artikelen van over de hele wereld en een vernieuwde snijkeuken, blijft Rungis groeien.