Rungis Food Fair: onze vrienden

Cas Spijkers Academie Nijmegen

Talent naar de top

Op de Cas Spijkers Academie worden ambitieuze leerlingen klaargestoomd om als gespecialiseerde kok de culinaire top van Nederland te bereiken.

Op 23 mei worden de leerlingen van de CSA verdeeld in teams en gekoppeld aan onze favoriete telers. Zij koken hier hun examenopdracht met het product van die telers in de hoofdrol.

www.roc-nijmegen.nl/cas-spijkers-academie

Café Clementine

Het decor van deze inspirerende middag is de restaurantkas en de moestuin van Café Clementine in Barendrecht. De naam Café Clementine is geïnspireerd op de omgeving. Dit is namelijk precies de plek waar 100 jaar geleden de groenten en fruitveiling van Barendrecht is begonnen.

www.cafeclementine.nl

Big Green Egg

De originele kamado sinds ’74

Big Green Egg is de wereldwijde marktleider op het gebied van kamado’s. Neem de oude Japanse kamado-traditie en mix die met de vooruitstrevende keramische technologie, dan krijg je het volmaakte eigentijdse buitenkooktoestel: de Big Green Egg.

Kook, bak, grill, stoof of rook ermee en de meest verfijnde en ongeëvenaarde smaken komen naar boven.

www.biggreenegg.nl

Gastronomixs

Voor chefs door chefs

Gastronomixs biedt professionele koks eindeloze kennis en inspiratie om hun keuken compleet te maken. Het online platform is een ideeëngenerator en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hiermee kunnen je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. Gastronomixs is er om je culinaire creatieve proces te vereenvoudigen!

Schmidt Zeevis

Dé visspecialist uit Rotterdam

Schmidt zeevis is al meer dan 100 jaar leverancier van topkwaliteit verse vis en schaal- en schelpdieren. En de kracht van Schmidt zeevis is in al die jaren onveranderd gebleven: snelheid en versheid. Door die hoge kwaliteit, onderscheiden ze zich.

Voor elk wat wils bij Koninklijke Schmidt Zeevis en dat als sinds 1916.

www.schmidtzeevis.nl

Nice to Meat

Meat is Art

Onder het motto ‘Meat is Art’  houdt Nice to Meat hun tradities in ere. Nice to Meat groeit continu mee met de steeds veranderende markt. Zowel voor de specialiteiten zoals Japans Wagyu als het ‘gewone’ vlees geldt: altijd de beste kwaliteit voor de juiste prijs.

www.nicetomeat.nl

Corina van Manen

Fotografe Corina van Manen

Corina is bij Rungis niet onbekend, zij is al met meerdere van onze events mee geweest om alles vast te leggen. En ook deze dag is ze er weer bij om prachtige plaatjes te schieten en de sfeer goed vast te leggen.

Na afloop vind je deze foto’s uiteraard ook terug op onze website en social media.

Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.

De samenwerking is heel plezierig, vooral met Francis heb ik een heel goede band. Minstens zo belangrijk is de kwaliteit van de producten: je krijgt altijd het beste van het beste.