Het beste voor Valentijnsdag
Love is in the air! En een beetje liefde kunnen we, zeker in deze tijden, wel gebruiken. Tijdens Valentijnsdag ontwikkelen veel van onze klanten de mooiste take away menu’s voor trouwe gasten. We helpen je graag op weg met net dat ene leuke Valentijns accent in jouw gerechten.
Steel de show met onze hartjes komkommers of zet de bloemetjes buiten met het symbool voor de liefde: de eetbare rozen. Ook in onze mise en place keuken dragen we graag ons steentje bij met knolselderij, pompoen, chioggia en gele biet in hartjes vorm uitgestoken. Hoe kunnen we jou helpen?
Hartjes komkommer
Artikelnummer 20342
Smaak: De topper voor Valentijnsdag!
Bereidingswijze: De hartjes komkommers komen van Nederlandse bodem. De laatste dagen van de groei wordt een hartvormige huls om de komkommers geplaatst. Deze groeit vervolgens uit tot een hartvormige komkommer.
Combineren met: Dankzij de creatieve vorm creëer je gemakkelijk een speels gerechtje op het bord. En dankzij de neutrale smaak, makkelijk toe te voegen aan jouw menu.
Eetbare rozen
Artikelnummer 32143
Smaak: Rode rozen, niet te missen voor Valentijnsdag en dus ook onmisbaar bij het Valentijnsmenu. Deze eetbare rode rozen hebben een zoete, bloemige smaak en zijn prachtig rood van kleur.
Bereidingswijze: Geeft het gerecht kleur en een romantisch accent.
Combineren met: De rozen zijn mooi zacht van smaak en uitermate decoratief. Strooi de blaadjes op het laatste moment over het bord.
Chioggia biet hartjes
Artikelnummer 221032
Smaak: Rauw mooi krokant met een aardse smaak. Gaar wordt de kleur egaal roze en de smaak zachter.
Bereidingswijze: Lekker om bijvoorbeeld rauw te marineren met zoetzuur of sushi azijn.
Combineren met: Zeer breed bruikbaar. Mooi zichtbaar verwerken.
Pompoen hartjes
Artikelnummer 221029
Smaak: Mooie zoete en nootachtige smaak met een diep oranje kleur.
Bereidingswijze: Lekker om kort te verhitten, maar ook om te roosteren en die nootachtige smaak naar voren te brengen.
Combineren met: Zeer breed inzetbaar. Bijvoorbeeld mooi zichtbaar verwerkt in risotto of bij salades.
Gele biet hartjes
Artikelnummer 221031
Smaak: Rauw mooi krokant met een aardse smaak. Gaar wordt de smaak zachter.
Bereidingswijze: Lekker om bijvoorbeeld rauw te marineren met zoetzuur of sushi azijn.
Combineren met: Zeer breed bruikbaar. Mooi zichtbaar verwerken.
Knolselderij hartjes
Artikelnummer 221030
Smaak: Aromatische en zoet van smaak met hints van anijs.
Bereidingswijze: Lekker om even te koken, maar ook leuk om te bakken of te frituren tot chipje.
Combineren met: Mooi zichtbaar verwerken in je gerecht.
Rode oca knolletjes
Artikelnummer 130123
Smaak: Een krokante en sappige knol met een frisse smaak
Bereidingswijze: De oca knolletjes zijn zowel rauw zeer smaakvol als gegaard. Gegaard wordt het knolletje zachter en milder.
Combineren met: De spanning en complexiteit wordt verhoogd dor het toevoegen van bijvoorbeeld sushi azijn.
Oranje oca knolletjes
Artikelnummer 130048
Smaak: Krokant, fris en fruitig. De oca (oxalis tuberosa) is een plant uit de klaverzuringsfamilie. De plant produceert knolletjes met een witte, gele of rode of roze kleur.
Bereidingswijze: Rauw dun snijden of schaven en stoven.
Combineren met: De spanning en complexiteit wordt verhoogd dor het toevoegen van bijvoorbeeld sushi azijn.
Roze oca knolletjes
Artikelnummer 130124
Smaak: Een krokant en sappig knolletje met een frisse en pittige smaak. Mooi rossig van kleur.
Bereidingswijze:Zowel rauw als gaar interessant.
Combineren met: De spanning en complexiteit wordt verhoogd dor het toevoegen van bijvoorbeeld sushi azijn.
Dubbel rode grapefruit
Artikelnummer 110006
Smaak: Grapefruits hebben een bitterzoete smaak en een mooie rode kleur van binnen.
Bereidingswijze: De grapefruit is al top van smaak op zichzelf, maar kan ook wat zoeter worden gemaakt met wat suiker.
Combineren met: Gebruik in een fruitsalade of verwerk de grapefruit in een dessert.
China rose kiemen
Artikelnummer 70026
Smaak: Deze kiemen zijn groen-paars van kleur en mooi pittig van smaak. Super decoratief
Bereidingswijze: Houd de kiemen rauw en voeg op het laatste moment toe aan je gerecht.
Combineren met: Bij salades of als garnering op vlees.
Lily rose aardappel
Artikelnummer 130105
Smaak: Mooie oudroze kleur met een verse en lichte structuur. Deze vastkokende aardappel heeft een klein bittertje.
Bereidingswijze: Bakken in de pan, roosteren in de oven of stomen in de schil. Bij garing blijft de kleur behouden.
Combineren met: Mooi in groenten gerechten met bijvoorbeeld artisjok, spinazie en bospeen.