Gert Jan's keuze met Hollandse pruimen en de eerste verse Europese noten

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week de Nederlandse reine claude en reine victoria pruimen, de Franse mirabellen en de eerste verse hazelnoten.

Het Nederlandse pruimenseizoen begint met de ronde opal pruimen. Nu zijn ook de eivormige reine victoria en de reine claude vert weer beschikbaar.

Naast de Hollandse pruimen, hebben we ook de originele Franse mirabellen. Stevig van structuur en enorm divers in gebruik.

Het seizoen van de verse Europese noten is ook losgebarsten. We beginnen met de verse hazelnoten uit Frankrijk. Daarna volgen de verse walnoten.

 

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.

Rungis is gewoon compleet. We hebben een goede verstandhouding met de medewerkers, we worden op de hoogte gehouden van de seizoenen; ze denken echt met je mee.