Cantharellen nopjes, niet te temmen

De cantharel is een geliefde paddenstoel vanwege zijn peperige smaak. Maar deze nopjes brengen nog meer voordelen met zich mee.

Nopjes zijn de klein gesorteerde cantharellen. Het voordeel van deze kleine maat is dat ze nog ‘dicht’ zijn en dat de sporen minder ver zijn ontwikkeld dan bij de grotere exemplaren. Ze zijn ook minder breekbaar en je hoeft ze niet te snijden. Zo zie je in gerechten de gehele paddestoel terug.

Cantharellen zijn een geliefde paddestoel door de vlezige en licht peperige smaak. Nu is het seizoen en zijn ze op hun best, maar ze kunnen ook goed ingevroren bewaard worden.

Voeg de nopjes altijd als laatste toe bij een bereiding, ze kunnen namelijk snel taai worden. Je kunt de nopjes bakken, verwerken tot ragout of bijvoorbeeld toevoegen aan een omelet. Wist je trouwens dat deze paddestoel altijd met de hand in het wild wordt gesneden? Kweken of machinaal oogsten is er niet bij, de cantharel laat zich niet temmen.

Geliefd door zijn vlezige en licht peperige smaak

Cantharellen nopjes

Artikelnummer: 150076

Smaak: Vlezige en licht peperige smaak.

Bereidingswijze: Even kort bakken om de beste smaak naar boven te krijgen.

Combineren met: Lekker kort gebakken of eventueel verwerkt in ragout.

Rungis heeft alles in huis. Ze kunnen me verrassen en houden me scherp met hun producten. Het aanbod is groot en de kwaliteit hoog, dus ik ben al jarenlang trouwe partner.

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.