De lambada is de absolute koningin onder de aardbeien

“In 1998 zijn we met de Lambada gestart. Dit was best spannend, want de Lambada is een moeilijk ras om te telen. Het eerste jaar waren we continu druk met het onderzoeken en verbeteren van het telen van de Lambada. Een paar jaar later leverden we deze mooie aardbei aan Rungis”, vertelt Wil Beekers, eigenaar van Beekers Berries.

De Lambada staat al jarenlang aan de absolute top. Dit komt onder andere door haar uitmuntende smaak en prachtige uitstraling. De Lambada leent zich dan ook perfect voor diverse gerechten en is geliefd bij de echte fijnproevers, waaronder chef-koks. Vanwege haar zachte textuur wordt de Lambada zeer secuur aan haar steeltje geplukt en direct in een schaaltje gelegd. “We besteden extra aandacht aan de presentatie door iedere afzonderlijke vrucht met haar kroontje dezelfde kant op in de schaaltjes te leggen. Ook houden we ons strikt vast aan de verzorging van de Lambada. De Lambada is de absolute koningin onder de aardbeien en wil ook zo behandeld worden”, aldus Wil.

Naast de Lambada is ook de rest van het Beekers Berries assortiment verkrijgbaar bij Rungis, zoals heerlijke frambozen, blauwe bessen, bramen en uiteraard de specialties. De specialties zijn in verschillende kleuren en smaken verkrijgbaar, waaronder de witte aardbei. Deze middelgrote aardbei is een bijzondere verschijning met haar witte kleur, roze blos en opvallende rode zaadjes. De witte aardbei is lekker zoet van smaak en maakt elk gerecht net iets specialer. Al nieuwsgierig naar de andere Beekers Berries specialties die verkrijgbaar zijn bij Rungis? Afhankelijk van het seizoen zijn de ananas aardbei, gele aardbei, roze aardbei, framboos aardbei en de kennedy aardbei ook beschikbaar.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.

Rungis biedt naast een heel gevarieerd assortiment ook heel veel kennis over alle producten. Ze komen met inzichten waar mijn studenten en ik nooit op zouden komen.