La Bonnotte de Noirmoutier

In de eerste weken van mei zijn circa 2500 mensen met man en macht bezig om, op het Franse eiland Noirmoutier, het exclusieve ziltige aardappeltje handmatig te rooien.

Ruim tien jaar geleden was Rungis de eerste groenteboer, buiten Frankrijk, met de aardappelen van Noirmoutier. De La Bonnotte de Noirmoutier. Ondertussen kijken chefs van over de hele wereld er elk jaar weer naar uit om dit bijzonder smaakvolle primeur aardappeltje aan hun gasten te kunnen serveren.

Echter heeft dit exclusieve aardappeltje maar een kort seizoen, slechts 2 weken. Wil jij genieten van deze exclusieve delicatesse wees er dan snel bij!

Geschiedenis La Bonnotte

Franse krantenknipsels over de La Bonnotte gaan terug tot 1920. En rond 1950 was dit aardappeltje de gevierde winnaar in een landelijke wedstrijd voor de smakelijkste aardappel. Men ontdekte dat de La Bonnotte alleen op het eiland Noirmoutier voorkwam en hebben toen vastgelegd dat het ras alleen op Noirmoutier geteeld mag worden.

Smaak

De smaak van dit aardappeltje is zeer fijn en volgens kenners niet te evenaren. De smaakindicatie is: zilt, nootachtig en mooi luchtig. Het product dient volgens kenners ongeschild bereid te worden. Door de teelt op een lichte zanderige ondergrond die verrijkt is met zeewier krijgt de La Bonnotte de smaak van de natuur mee.

Er is geen betere: echt. Ik heb met verschillende leveranciers gewerkt, maar sinds ik Rungis heb ontdekt… Ze hebben een groot assortiment met bijzondere producten en bieden een heel goede service. Ik ben meer dan tevreden.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.